Ada'dan teklif var

Güncelleme Tarihi:

Adadan teklif var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Newcastle, Sergen ve Abdullah'ı transfer listesine aldı

2000 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde eden Milli Takım futbolcularımız Avrupa'nın gözdesi haline geldi. The Sun gazetesi, Newcastle Teknik Direktörü Bobby Robson'ın yardımcısı Gordon Milne'nin tavsiye ettiği iki Türk için 5 milyon sterlin (Yaklaşık 4 trilyon TL) ayırdığını yazdı.

İNGİLTERE'nin 2-0 galibiyetiyle sonuçlanan ilk İngiltere- İskoçya maçını seyretmeye gitmeyip Dublin'de S.İrlanda- Türkiye maçını izleyen ve dünya basınında sadece Hürriyet tarafından farkedilen Newcastle'ın teknik direktörü Bobby Robson'un iki Türk milli futbolcusunun peşinde olduğu kesinlik kazandı.

İKİ TÜRK LOKUMU

İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetesi The Sun, Hürriyet'i verdiği ilk haberi doğrulayarak İngiltere Milli Takımı eski Teknik Direktörü Bobby Robson'un Newcastle için iki Turkish Delight (Türk lokumu) transfer etmeyi planladığını yazdı.

MİLNE TAVSİYE ETTİ

Türkiye'de yıllarca teknik direktörlük yapan yeni yardımcısı Gordon Milne'nin tavsiyesiyle ünlü İngiliz hocanın, S.İrlanda'yı eleyerek Avrupa 2000 finallerine katılmayı başaran Türk Milli Takımı'nda oynayan Sergen Yalçın ve Fenerbahçeli takım arkadaşı Abdullah Ercan'ı transfer listesine aldığı öğrenildi.

DUBLİN'DE BEĞENDİ

Türk futbolunun bir zamanlar kötü çocuğu olarak tanıtılan 27 yaşındaki Sergen'in Dublin'de 1-1 berabere biten karşılaşmada sahanın yıldızı olduğu ve Robson'un dikkatini çektiği bildirildi. Bobby Robson'un Sergen'i Türkiye'den transfer edebilmek için 3 milyon sterline ihtiyacı olduğu kaydedildi. Abdullah'ın ise 2 milyon sterline malolacağı ileri sürüldü.

FERGUSON SAKAT

Newcastle'ın geçen yıl Everton'dan 8 milyon sterline transfer olduğundan beri ancak 12 maçta oynayan hücum oyuncusu Duncan Ferguson'un tekrar sakatlandığı ve üç hafta daha sahalardan uzak kalacağı anlaşıldı.

38 yaşındaki delikanlı

Çarşamba gecesi İrlanda karşısında Rüştü'nün sakatlanması ile kaleye geçen Engin İpekoğlu, ay yıldızlı kaleyi koruyan en yaşlı kaleci unvanını sürdürdü. 28 yaşında A Milli Takım formasını giyen Engin, 38 yaşında bu kez İrlanda karşısında kaleye geçti. Sabri Dino, 1975 yılında S.Birliği'ne 3-0 yenildiğimiz maçta

son maçına çıkarken 35 yaşındaydı. Turgay Şeren, S.Birliği'ni 1966 yılında Moskova'da 2-0 yendiğimiz o muhteşem zaferde son kez forma giymişti ve 34 yaşındaydı. Şenol Güneş 34, Cihat Arman ile Yaşar Duran da 31 yaşına kadar A Milli Takım kalesini koruyan isimler oldular.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!