Ada’da yeni Clasic

Güncelleme Tarihi:

Ada’da yeni Clasic
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 23:16

Barcelona ve Real Madrid arasındaki rekabeti üst seviyelere taşıyan Jose Mourinho ve Pep Guardiola, aynı heyecanı bu kez Premier Lig’e taşıyacak. Ada’da transfer döneminin iki şampiyonu kapışırken, gözler bir anlamda İbrahimoviç’in de üzerinde olacak.

Haberin Devamı

BİR tarafta Mourinho, diğer tarafta Guardiola. Manchester’ın ‘Kırmızı’ ve ‘Mavi’ bölgelerini temsil eden iki efsane teknik adam Ada kariyerlerinde ilk defa karşı karşıya gelecek. Sezona fırtına gibi başlayan ve üçte üç yapan Mourinho ile Guardiola, bugüne kadar 16 kez birbirlerine rakip oldu. Sahadan 7 kez Guardiola galibiyetle ayrılırken, Mourinho ise 3 kez bu sevinci tattı. Taraflar 6 maçta ise beraberliği bozamadı. Bu son derece kritik randevu öncesi Manchester City’de en büyük eksik West Ham United maçında rakibine yaptığı hareket sonrası 3 maçtan men cezası alan Agüero olacak.

400 MİLYON KİŞİ İZLEYECEK

Mourinho ve Guardiola’nın gelişinden sonra bu önemli maçı yaklaşık 400 milyon kişinin izlemesi bekleniyor. Manchester City 213 milyon Euro ile transfer döneminin şampiyonu olurken, Manchester United ise 185 milyon Euro ile takipte.

Haberin Devamı

MANCHESTER DERBİSİNİ İZLEMEK İÇİN 3 NEDEN

1- Jose Mourinho ve Pep Guardiola rekabeti:

İkili arasındaki büyük rekabet El Clasico maçlarıyla zirveye çıktı. Guardiola rakibine en büyük mağlubiyeti 2010 yılında Real Madrid’i 5-0 yenerek tattırdı. İkili arasındaki maçlarda Guardiola’nın Mourinho’ya karşı 7-3’lük üstünlüğü bulunuyor. 

2- Zlatan İbrahimoviç’in dinmeyen öfkesi:

Belki de bu derbinin kaderini belirleyecek en önemli oyuncu Zlatan İbrahimovic olacak. İsveçli golcü, Barcelona döneminde büyük sorunlar yaşadığı ve hakkında ağır sözler söylediği Guardiola’ya karşı ayrı bir konsantrasyonla sahada olacak.

3- Dünyanın en pahalısı Paul Pogba:

Dünya futbol tarihinin 105 milyon Euro ile en pahalı transferi unvanını alan Paul Pogba da bu önemli mücadeleyi izlemek isteyenlerin en büyük nedeni olacak. Tüm gözler bu önemli derbide kendini ispat etmek isteyen Fransız yıldız Paul Pogba’da olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!