AÇÜ’lü öğrenciler köy okulunu onardı

Güncelleme Tarihi:

AÇÜ’lü öğrenciler köy okulunu onardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 13:18

AÇÜ’lü öğrenciler köy okulunu onardı

Haberin Devamı

YUSUFELİ(Artvin) (DHA) - Artvin Çoruh Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri, Yusufeli İlçesi’nde Pamukçular 70. Yıl İlkokulu’nu onararak çok önemli ve yararlı bir etkinlik gerçekleştirdi.

AÇÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde yürütülmekte olan, “Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında proje danışmanlığını Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı’ nın yaptığı öğrenci grubu, çok önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Sibel Açışlı, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında her yıl bir okulu yenilediklerini belirterek şunları söyledi:

“Daha önce Tütüncüler Köyü İlkokulu, Şavşat ilçesi Pınarlı İlkokulu ve geçen yıl da Yusufeli ilçesi Tekkale Köyü Ortaokulu’nda yaptığımız yenileme çalışmalarını bu yıl Pamukçular 70. Yıl İlkokulu’nda gerçekleştirdik. Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’nın (TOVAK) Okul Onarım ve Toplumsal Hizmet projesi (İMECE) kapsamında Pamukçular 70. Yıl İlkokulu’nun tüm sınıflarının iç ve okulun dış boyası yapıldı. Kapılar boyandı, tüm pencerelere perde asıldı, tüm sınıflara 2’şer adet pano konuldu. Anasınıfın zemini laminant parke ile döşendi, her sınıfa yeni kitaplıklar verildi, yeni askılıklar monte edildi. Okulun bahçesindeki çeşme fayansla kaplandı, sınıflardaki tüm sıralar zımparalanıp verniklendi. Okula bir adet profesyonel satranç masası hediye edildi.”

Oltu ilçesi Yasin Haşimoğlu İlkokulu’nun da kardeş okul olarak Pamukçular 70. Yıl İlkokulu öğrencilerine çantalar içerisinde kırtasiye malzemeleri hediye ettiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Açışlı, öğrencilere ve emeği geçen herkese teşekkür ederek açıklamalarını noktaladı.
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!