Açın kaldırımları

Güncelleme Tarihi:

Açın kaldırımları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 02:00

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Araçlarını kaldırımlara park eden, sarı izli yolları işgal eden Ankaralı sürücüler ile tüm bunlara kayıtsız kalan yetkililere sesleniyoruz: “Açın kaldırımları.”

Haberin Devamı

Ankara, bir 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne daha kentte çözüm bekleyen birçok sorunla giriyor. Bugün, tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent’te de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hürriyet Ankara ise Başkent’in cadde ve sokaklarında engellilere hayatı eziyet haline getiren sorunları fotoğrafladı. Daha önce defalarca gündeme gelen kaldırımlara park eden araçlar, engelli vatandaşlara en büyük zorluğu yaşatan problemlerin başında geliyor. Son dönemlerde artan kaldırımlara araç park etme furyası giderek büyüyor. 

DİKLEMESİNE PARK FURYASI

Duyarsız sürücüler, araçlarını kaldırımlara park ederek kendilerine kolaylık sağladıklarını sanarken diğer yandan da sadece engellileri değil tüm Ankaralıları zor durumda bırakıyor. Bazı noktalarda sarı şeritlerin üstüne park edilen araçlar dikkat çekerken birçok yerde de kaldırımlara diklemesine park edilen otomobiller dikkat çekiyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından görme engelliler için yapılan sarı şeritler de vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Plastikten imal edilen ve kaldırımlara yapıştırılan sarı şeritlerin bazı bölgelerde tahrip olduğu ve koptuğu dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Açın kaldırımları

Ankara Tren Garı’nın önündeki sarı şeritlerin bir kısmının tahrip olduğu dikkat çekiyor.

Açın kaldırımları

Koza Sokak’ta bir ambulansın kaldırıma diklemesine park etmesi gözden kaçmadı.

Açın kaldırımları

Bahriye Üçok Caddesi’nden Mevlana Bulvarı’na dönüşte onlarca araç kaldırımlara park ederek yayalara geçit vermiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!