Açılışı Slovak balesi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Açılışı Slovak balesi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 15:12

Dünyaca ünlü flüt solisti Şefika Kutluer’in kendi adıyla bu yıl sekizincisini düzenlediği Uluslararası Şefika Kutluer Festivali, Slovak Milli Folk Orkestrası ve Bale Topluluğu ‘Lucnica’nın gösterisiyle başladı.

Haberin Devamı

Ankara Nazım Hikmet Sanat Merkezi’nde düzenlenen açılışa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Anna Turenicova ile çok sayıda yabancı misyon temsilcisi, sanatseverler ve davetliler katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Sanatın her dalı, ülkeleri, milletleri birbirine yaklaştıran, farklılıkları ortadan kaldıran, dünyayı güzelleştiren, sınırları ortadan kaldıran, acıları yok eden tek şeydir. Belki de bu dünyadaki her icattan daha güzel ve değerlidir” dedi.

AMAÇ ANKARA’YI KÜLTÜR BAŞKENTİ YAPMAK

Slovakya Büyükelçisi AnnaTurenicova da “Sanat sınır tanımaz. Sanat hiçbir farklılığı kabul etmez. Bize takdir etmeyi ve hoşgörüyü öğretir. Sanat herkesin akıl ve sevgi dolu bir yürekle paylaştığı bir dildir” diye konuştu. Turenicova, Sihirli Flüt Kutluer’e Slovakya Cumhuriyeti adına Altın Devlet Şeref Madalyası verdi. Festivali düzenleyen Şefika Kutluer ve eşi Refik Kutluer de, amaçlarının Ankara’yı tekrar kültür başkenti yapmaya katkı sağlamak olduğunu belirterek, festival programı hakkında bilgiler verdi. 50 kişilik Slovak Folk Milli Folk Orkestrası ve Bale Topluluğu Lucnica, yaklaşık bir buçuk saat süren performanslarıyla büyük alkış aldı.

20 ARALIK’A KADAR 7 KONSER

Haberin Devamı

20 Aralık’a kadar Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan festival kapsamında; 4 Aralık’ta Şefika Kutluer ve Kerem Görsev aynı sahnede klasik caz konseri verecek. 6 Aralık programında ise Kutluer, Polonya’nın Altın Çocuğu PawelKowalskı ile Chopin çalacak. 8 Aralık’taki konserde doğu kültürünün önemli temsilcisi Güney Kore Kore Müzik Birliği’nin müzik ve dans topluluğu KyungHwaYou&Ensemble E-do sahne alacak. 13 Aralık’ta Avusturya’dan ConciliumMusicum Wien, Kutluer’in solistliğinde Viyana’dan Ankara’ya yeni yıl esintisi getirecek. 18 Aralık’ta Litvanya’dan Amber Quartet ve Kutluer bir araya gelecek. 20 Aralık’ta, Portekiz’den FadocuCláudiaMadur’a konseri yer alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!