Erdoğan'dan Ataşehir yorumu: 'Daha çok şeyler gelecek'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 16:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üskürda - Ümraniye metro hattı açılışında yaptığı konuşmada, "Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenini de gereken dersi vermesini bekliyorum. Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerelerinde sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var" dedi. Öte yandan açılışı yapılan Üsküdar - Ümraniye metro hattı bu gece saat 00:00'a kadar vatandaşlara bedava hizmet verecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılışı’nda konuştu. Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:  "Metro hattının tüm İstanbul halkına hayırlı olmasını diliyorum. Açılışını yaptığımız hattın önemli bir özelliği sürücüsüz olmasıdır. Trenlerin tüm hareketleri kumanda merkezinden kontrol edilecek. İleride bu hattı Sabiha Gökçen Havalimanı’na kadar uzatmayı planlıyoruz. İstanbul, bugün gördüğünüz metro, metrobüs, yolların hiçbirinin olmadığı bir şehirdi. Oradan aldık bu hale getirdik.

“BAZI YANLIŞLARIMIZ OLMADI MI TABİ Kİ OLDU”

Eksiklerimiz yok mu tabi ki var. Hatta bazı yanlışlarımız olmadı mı tabi ki oldu ama İstanbul’a yapılan hizmetler yanında bunları konuşmak abesle iştigaldir. Biz hepsinin farkındayız. İnşallah hepsini de telafi edeceğiz. Türkiye’nin sadece şu 4-5 yılda yaşadıkları herkes için ibret vesikasıdır. Meydanı sokakları kaoslara sürüklemek isteyenlere bırakmadık.

Haberin Devamı

Erdoğandan Ataşehir yorumu: Daha çok şeyler gelecek

Meydanı bugün ABD’ye taşınmış olan sahte dosyalarla ülke yönetimini ele geçirmek isteyenlere bırakmadık. Meydanı çukurlar kazarak vatanı bölmeye çalışanlara bırakmadık. Şimdi silahla kumpasla başaramadıklarını ekonomi ile gerçekleştirmeye çalışanlara bu meydanı bırakmıyoruz.

Avrupa Parlamentosu güya bizi cezalandırmak için mali yardımlarda 100 milyon avroluk kesintiye gitmiş. Ya senin bu kesintinden ne olur.

Yüzde 11,1 ile dünya birincisi olduk. Buna rağmen Türkiye’nin ekonomik gidişatını olumsuz göstermeye çalışanlar var. Üstelik buna ana hıyanet partisi de katılmış.

'DAHA ÇOK ŞEYLER GELECEK'

Ana muhalefet partisini ana hıyanet partisi haline getirenlere CHP seçmenini de gereken dersi vermesini bekliyorum. Şimdi tutturmuş bir Man Adası. Herhalde bu mankafa olmaktan kaynaklanıyor. Yatıyor kalkıyor Man Adası. Bunlarla iyi yatıp kalktı. Son bütçe müzakerelerinde sürekli bunu zikretti. Ataşehir’i de zaten arkadaşlarımız sağ olsun en güzel şekliyle ortaya koydular. Daha çok şeyler gelecek. Çünkü bunların karakterinde bu var yapısında bu var.

Haberin Devamı

Erdoğandan Ataşehir yorumu: Daha çok şeyler gelecek

'MİLLETİMİZ BUNLARI AFFETMEYECEK'

ABD’ye dosya taşıyorlar. Kim için? ABD için. Kim için? FETÖ için. Ama milletimiz bunları affetmeyecek. Terör örgütüne değil de terör örgütüne yapılan operasyonları eleştirenleri milletimiz affetmeyecek. 2019 bu hesaplaşmanın sandık başında yapılacağı yıl olacaktır. Türkiye’de NATO’da, ABD’de karşı karşıya kaldığı iki yüzlülükleri unutmayacaktır. Cumhuriyetin kurucusunu ve şahsımı tatbikatlarda hedef gösterenlerin yaptıkları yanlarına kar kalmayacaktır.

KUDÜS KRİZİ

Bugün Kudüs’te bir taciz tecavüz hadsizlik zulüm ve tam anlamıyla bir edepsizlik var. Onun için her zamankinden çok kenetlenmeye ihtiyacımız var. Kudüs’ü bir terör devletinin başkenti haline getirmeye çalışmak, hiçbir inanç sisteminin, bilhassa Müslümanları kabul edebileceği bir durum değildir. Müslümanlar olarak düştüğümüz yerden kalkacaksak buna Kudüs’ten başlatmalıyız. Mekke ve Medine’ye alternatif olmadığı gibi Kudüs’ün de alternatifi yoktur. Kudüs onurumuz izzetimiz ve kırmızı çizgimizdir. Kudüs Filistin’in başkentidir. Ve şu anda işgal altındadır. İşgal altında olduğu için resmi adımlar atılamıyor ama Doğu Kudüs Filistin’in ilan ettiğimiz başkentidir. Bugün “oralarda olaylar çıkıyor gitmeyin” türü telkinlerle Müslümanları oradan uzak tutmaya çalışan sinsi planlar elbette orayı bizim olmaktan çıkarabilir. Şayet bu son adımın ardından Kudüs’te hiçbir şey değişmezse Müslümanlar olarak bu vebalin altından kalkamayız.

Haberin Devamı

Erdoğandan Ataşehir yorumu: Daha çok şeyler gelecek

“SON KUDÜS KARARI İSLAM DÜNYASINA YÖNELİK YENİ OPERASYONLARIN HABERCİSİDİR”

Bir batılı muhabir şunu söylüyordu: Müslümanlardan çok büyük tepki bekliyorduk. Birkaç küçük sürtüşme oldu sadece. Kınamak, bağırmak, kızmak işgali sona erdirmez. Kimse bize hakkımızı vermez hakkımızı kendimiz almalıyız. Bu bozuk düzeni değiştirme zamanı gelmiştir. Son Kudüs kararı İslam dünyasına yönelik yeni operasyonların habercisidir. Müslümanlar hukuk içinde gereken tepkiyi göstermezse inanın bana devamı gelecektir."

HALKALI-GEBZE 2018 SONUNDA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Üsküdar İstasyonu dahil olmak üzere 13.5 kilometrelik Marmaray İstanbullular'a hizmet veriyor. Ancak Marmaray'ın her iki yakadaki banliyö sistemleriyle entegre olması ve onların da Marmaray araçlarını kullanarak Halkalı'dan Gebze'ye kadar kesintisiz hale gelmesi çalışmalarımız, inşallah önümüzdeki yılın sonunda bitecek. 2018 yılı itibariyle Gebze'den Halkalı'ya kesintisiz hale gelecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın insanların şehrin her yerinden her yerine raylı sistemle gidebilmesi için çalışılması talimatı verdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım, bu talimatınız çerçevesinde Doğu-Batı aksında, Marmaray projesinde çok önemli mesafeler aldık. Üsküdar İstasyonu dahil olmak üzere 13.5 kilometrelik Marmaray İstanbullular'a hizmet veriyor. Ancak Marmaray'ın her iki yakadaki banliyö sistemleriyle entegre olması ve onların da Marmaray araçlarını kullanarak Halkalı'dan Gebze'ye kadar kesintisiz hale gelmesi çalışmalarımız, inşallah önümüzdeki yılın sonunda bitecek. 2018 yılı itibariyle Gebze'den Halkalı'ya kesintisiz hale gelecek. Kuzey-Güney aksında da tam 18 raylı sistemle Marmaray entegre olacak, Üsküdar-Ümraniye, Kadıköy-Kartal dahil olmak üzere."

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlığın iş birliğiyle yaptığı çalışmaları anlatan Arslan, bu iki kurumun çok güzel bir uyumla raylı sistemleri birbirini bütünleyecek şekilde gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını söyledi. Bakan Arslan, "İnşallah biz Marmaray'la günde 1.5 milyon kişiyi taşımakla yetinmeyeceğiz, Marmaray'la entegre olan 18 raylı sistemle 10 milyon üzerinde İstanbullu'ya günde hizmet eder hale geleceğiz." ifadelerini kullandı.

- "İstanbul metrosunun çok önemli bir aksı açılıyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da, İstanbul'un ulaşım sorunlarına merhem olacak yeni bir metro hattını daha hizmete aldıklarını, mutlu ve gururlu olduklarını söyledi.
İstanbul'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği hedefle bu vizyona ulaştığına dikkati çeken Uysal, son 15 yılda AK Parti iktidarı döneminde İstanbul'a büyük yatırımlar gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bağlantı yolları gibi İstanbul'a yapılan yatırımlara değinen Uysal, şu bilgileri verdi:
"İstanbul sadece ülkemizin değil bölgemizin ulaşım ihtiyacına cevap veren büyük bir ulaşım yatırımına Allah'ın izniyle kavuşmuş olacak. Açılışını yaptığımız Üsküdar-Ümraniye-Yamanevler metro hattı, Marmaray entegrasyonu ile 2 kıta arasında, ulaşımın en önemli parçası olacak. Kadıköy-Maltepe-Kartal metrosunun ardından bir kez daha güzel şehrimiz 2 yakası raylarla birbirine bağlanmış olacak. İlk etabı açtığımız Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metrosu, böylelikle İstanbul'un tamamına hizmet vermiş olacak. Toplam uzunluğu 160 kilometreye ulaşan İstanbul metrosunun çok önemli bir aksını burası oluşturacak. Hattın en önemli özelliği sürücüsüz metro olması. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Sürücüsüz sistem şu anda sadece dünyada 6 şehirde mevcut. Bugün de bu hattın 10.5 kilometresini açıyoruz. Geri kalan 10 kilometresini kısa zaman sonrasını açmış olacağız"

Haberin Devamı

Erdoğandan Ataşehir yorumu: Daha çok şeyler gelecek


Uysal, hedefin toplu ulaşımı cazip hale getirmek olduğunu vurgulayarak, "Açılışını yaptığımız metro hattıyla İstanbul'da raylı sistem uzunluğu yaklaşık 160 kilometreye erişmiş olacak. Şu anda 10.5 kilometresini açıyoruz, öncesinden de yaklaşık 150 kilometre işleyen bir metro hattımız var. Allah kısmet ederse yakın gelecekte devamını da açmış olacağız. Geride açılmayan 7 istasyon var, onlar da devreye girmiş olacak. İstanbul'da her gün yaklaşık ortalama trafiğe 400 araç çıkıyor. Bu 400 araç için, her gün ilave 2 kilometre yol yapmamız gerekir. Bu da yıllık 730 kilometre yol inşa etmemiz manasına gelir. Bu verilere baktığımızda ulaşımda tek çözümün raylı sistemler olduğunu görmekteyiz." dedi.

Belediye olarak yapımı sürdürülen yaklaşık 150 kilometre metro inşaatı olduğunu hatırlatan Uysal, "Ayrıca 117 kilometre metro hattımızı da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız yapmakta, onun da inşaatı devam ediyor. Toplamda inşaatı devam eden metrolar bittiğinde İstanbul'daki metro ağımız yaklaşık 427 kilometreye ulaşacak. Yaptığımız çalışmaya göre, İstanbul'da raylı sistemler, yani metro uzunluğu bin kilometreye ulaştığı taktirde, o zaman toplu ulaşım tamamen çözülmüş olacak." şeklinde konuştu.

Mevlüt Uysal, Üsküdar Meydanı'ndaki düzenleme çalışmasının mayıs veya haziran ayında biteceğini sözlerine ekledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!