Açılım militanı

Güncelleme Tarihi:

Açılım militanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2010 00:00

MHP Lideri Bahçeli, “Ameliyat yaptırmam” diyen Başbakan’a “Cerrah olarak eline körleştirdiği demokrasi bıçağıyla paslandırdığı özgürlük neşterini almış ve Türk’e dair ne varsa kesmiştir” dedi. “Terör biterse MHP de biter” diyen İçişleri Bakanı Atalay’ı, “PKK açılımının militanı” olarak adlandıran Bahçeli, şunları söyledi:

“Başbakan Erdoğan’ın kalkıp da ‘Dilimiz tektir’ demesi abestir, aldatmadır. Kürtçülüğe karşı olduğu kadar, Türkçülüğe da karşı olduğunu söyleyen Recep Tayyip Erdoğan’a hatırlatmak isterim ki; zaten farklı bir durum olsaydı, emin ol ki sen bugün Başbakan olamazdın. Sen ‘Türkçülüğün Esasları’nı yazan rahmetli Ziya Gökalp’ın şiirini okuduğundan dolayı kısa süreli cezaevine girdin. Sonra da bu mağduriyeti siyasi hayatın boyunca hep kullandın. İmralı canavarıyla yapılan görüşmeleri deşifre ettiğimizde, Başbakan bizi şerefsizlikle itham etmişti. Ancak bugün kimin şerefli, kimin şerefsiz olduğu artık ayan beyan ortaya çıkmıştır. İki dilli, iki bayraklı ve özerk bir yönetimi esas alarak konfederasyon özlemlerini gerçekleştirmeye çalışanlar ve bağımsızlığın duble yollarını şimdiden inşa etmeye yeltenenler Türk milletinin ipek eldiven içindeki çelikten yumruğunu mutlaka yiyeceklerdir.

Damat Ferit kabinesi

“Terör biterse bizim de biteceğimiz kehanetinde bulunan, Damat Ferit kabinelerinin içişleri bakanlarını aratmayan bir zihniyete sahip, partimizi zan ve töhmet altında bırakarak ‘Terör biterse MHP de biter, ekmeği suyu bu’ diye nitelendiren çürümüş zihniyetlere diyebileceğim şimdilik şudur; MHP, kandan, karışıklıktan ve kavgadan beslenen ve bunların artmasını isteyen bir çarpık anlayışa hiçbir zaman sahip olmamıştır. Aksine iftiraları atanlar, mahşeri vicdanda mahkûm olacaklar ve yalpalayıp düşmekten başka bir sonları olmayacaktır. Bizim ekmeğimiz de suyumuz da Türk’tür, Türkçedir. Terörün ekmeğimiz ve suyumuz olduğuna dönük hayâsızca iftira atanlar, önce ekmeğini yediği, suyunu içtiği Türk vatanına ve Türk milletine yönelik ihanet girişimlerinin hesabını vermelidirler. PKK açılımının koordinatörlüğü ve en hararetli militanlığını yapan bu şahsın da Yüce Divan’a gitmesi artık kaçınılmazdır. 1 Ağustos 2009’da Türkiye için en uygun bölünme modellerini tartışmaya açan ve bu süreci bölünme eşiğine kadar getiren PKK açılımı sürecinin koordinatörü İçişleri Bakanının da bulunduğu makamda bir gün dahi durmayarak hemen istifa etmesi ya da görevinden alınması gerekmektedir.”

O makam yara alır

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır’da Anayasal konumuna ve yeminine uygun olarak bu konularda gereken hassasiyeti göstereceğini bekliyoruz. Aksi takdirde, bundan en başta yara alacak da Cumhurbaşkanlığı makamı olacaktır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!