'Acılı günler geride kaldı'

Güncelleme Tarihi:

Acılı günler geride kaldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2017 23:51

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Şırnak’ta yaptığı konuşmada, “Hepimiz bu ay yıldızlı bayrak altında Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu vatandaşlarıyız. Bizi birbirimize bağlayan yüce dinimizdir, mübarek peygamberimizdir, devletimizdir, bayrağımızdır, vatanımızdır. Artık bu acılı günler geride kaldı, artık önümüze bakacağız” dedi. Şırnak’ta Türkiye Diyanet Vakfı tarafından onarılan Geylani Camisi’nin açılışını yapan Başbakan Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Vatan hainleri, hiç gözünü kırpmadan binalarınızı başınıza geçirdiler, camilerinizi yıktılar, hayallerinizi yok ettiler, yavrularımızı, gençlerimizin geleceğini kararttılar. Zannettiler ki, oldubittiyle biz Şırnak’ı ele geçiririz. Şırnaklılar geçit verir mi, elbette vermediniz alçakları perişan ettiniz yerle bir ettiniz. Şırnak’ta 27 tane cami yıktılar, 70 tane camiyi hasarlı hale getirdiler. Müslümanın mabedi yıkılır mı kardeşim? Bunların dini de yok, kutsalı da yok. Bu alçak PKK terör örgütü masum insanları, askeri, polisi, korucuyu önüne gelen herkesi gözünü kırpmadan öldürüyor.

YILDIRIM’DAN KÜRTÇE YANIT
Başbakan Yıldırım, vatandaşların ”Kahrolsun PKK’ ve ‘Şırnak ildir il kalacak’ şeklinde sloganlarına “Ser sera, ser çava (Başım gözüm üstüne)” diye Kürtçe yanıt verdi. Yıldırım, Şırnak merkezde PKK terör örgütünün 14 bin 166 konuta ağır hasar verdiğini, 14 binin üzerinde konutu oturulamayacak hale getirdiklerini belirterek “Dedik ki yıkılan binalar yerine gelir, yıkılan camiler yeniden yapılır ama yıkılan gönülleri fethetmenin yolu da Şırnak’ı bağrımıza basmaktır. Artık bu acılı günler geride kaldı, artık önümüze bakacağız. Devlet millet kaynaşmasıyla inşallah bu işin de içinden çıkacağız” dedi. 

IRKÇILIK YAPAN BİZDEN DEĞİLDİR
BAŞBAKAN Yıldırım, Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile dün Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na geldi. Buradan helikopterle, 12 gündür PKK terör örgütüne karşı operasyon düzenlenen Namaz Dağı üs bölgesine geçen Yıldırım, birlikleri denetledi.

DAĞLICA’DA KARAVANA
Başbakan Yıldırım, daha sonra Hakkari’ye geçti. Vatandaşlara seslenen Yıldırım, “Türk ile Kürt birdir, kardeştir, birlikte Türkiye’dir. Irkçılık yapan bizden değildir. Dinimizin emri budur” dedi. Ardından Yüksekova’daki Dağlıca Tabur Komutanlığı’na geçti. Kamuflaj giyip askerlerle birlikte karavana yiyen Yıldırım, bazı askerlerin ailelerini arayıp sohbet etti.

BAKMADAN GEÇME!