Acılı babanın bariyer mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Acılı babanın bariyer mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 13:53

Baba Hakan Kündüm, 13 yaşındaki kızının can verdiği Protokol Yolu’na önlem alınmasını istiyor. Orta refüje bariyer konulması için mücadele veren babanın tek düşüncesi şu: “Başka Sudeler ölmesin.”

Haberin Devamı

13 yaşındaki kızı Ayça Sude’yi geçen yıl Protokol Yolu’nda karşıya geçmeye çalışırken meydana gelen feci kazada kaybeden baba Hakan Kündüm, başka canların da yanmaması için bir yıldır çalmadık kapı bırakmadı. Tek isteği, kızını kaybettiği yolun orta refüjüne bariyer konulması olan acılı baba, “Ben kızımı kaybettim, başka Sudeler ölmesin” dedi.
Ayça Sude’nin ölümüyle sonuçlanan kazanın ardından bölgede ölümlü üç kaza daha meydana geldiğine dikkat çeken baba Hakan Kündüm, şöyle devam etti:

166 KAZADA 40 KİŞİ ÖLDÜ

“Kazalardan biri, bir ay önce oldu. 2009-2017 yılları arasında ise 40 ölüm, 166 yaya bazlı kaza yaşandı. Ortada bir bariyer olmuş olsaydı ‘buradan geçmememiz lazım’ diyeceklerdi ve benim kızım şimdi yaşıyor olacaktı. Ben kızımı kaybettim, başka Sudeler ölmesin istiyorum. Benim tek gayem bu, başka bir şey değil. Biz bu acıyı yaşadık başka anneler, babalar yaşamasın.

Haberin Devamı

BU YOLA BARİYER YAPILSIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir radyo programına çıktığında kendisine bu yol da sorulmuştu. Buranın devlet büyüklerinin kullandığı bir yol olduğunu, yolun estetiğini bozamayacaklarını söylemişti. Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Fırat’ın kıyısında bir koyun kaybolduğunda hesabını ben veririm’ demişti. Öyleyse burası için de Melih Gökçek’e talimat versin bu yola bariyer yapılsın başka ölümler olmasın.

HÜRRİYET ANKARA YAZMIŞTI

HÜRRİYET Ankara, mart ayında ‘Protokol çağrısı’ manşetiyle yolda yaşanan ölümlü kazalara dikkat çekmişti. Üst geçidin uzak olması nedeniyle yayaların hızla akan trafiğin arasından geçmeye çalıştıklarını belirten MHP’li Pursaklar Belediye Meclis Üyesi Rüştü Biçer, ferforjeli çözüm önerisinde bulunarak “Bu yolun ölüm yolu olmaktan kurtarılmasını istiyoruz” demişti.

BAKMADAN GEÇME!