Acılı baba tatilini yarıda kesip emir komutayı aldı

Güncelleme Tarihi:

Acılı baba tatilini yarıda kesip emir komutayı aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2016 23:54

Darbe girişimiyle ilgili çok çarpıcı bir detay ortaya çıktı. Seri katil Atalay Filiz’in 2013 yılında Ankara’da öldürdüğü Göktuğ Demirarslan’ın acılı babası Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral H. Hüseyin Demirarslan’ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın darbeciler tarafından rehin alınmasından sonra emir komutayı aldığı belirlendi. Demirarslan, tatilini yarıda keserek Eskişehir’e giderek komutayı devr aldı, darbecilere karşı F-16’ları uçurma talimatı verdi, ardından da darbecilerin üs olarak kullandığı Akıncı Hava Üssü’nde uçakların kalkmaması için bombalama talimatı verdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

TATİLİNİ YARIDA KESİP DÖNDÜ

Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral H. Hüseyin Demirarslan, darbe girişimi olduğunda İzmir’de tatildeydi. Darbe girişiminin hemen ardından tatilini yarıda keserek Ankara’ya doğru harekete geçti. Amacı biran önce Ankara’ya vararak Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na geçip emir komutayı tekrar sağlamaktı. Ancak yolda Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın darbecilerin kontrolüne geçtiğini öğrenince Eskişehir’e geçerek, harekat merkezinden emir komuta zincirini aldı. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın darbecilerin elinde rehin olması nedeniyle emir-komutayı alan Demirarslan, darbecilere karşı Eşkişehir’deki ana jet üssünden F-16’ların havalandırdı.

DOST F-16

Demirarslan’ın talimatıyla Eskişehir’de havalanan F-16’lar Ankara semalarında belirlenirken, darbecilerin kontrolündeki süper komba helikopterler ile F-16’ları da takibe başladı. Ayrıca darbecilerin komuta merkezi olan Akıncı Hava Üssü’nde uçakların iniş-kalkış yapmasını engelemek içinde burayı bombalama talimatı verdi. Demirarslan’ın talimatı doğrultusunda Akıncı Hava Üssü’ndeki pist bombalandı. Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın darbecilerin elinden kurtarılmasından sonra Ankara’ya dönen Demirarslan, görevi tekrar devr aldı.

Haberin Devamı

OĞLUNU SERİ KATİL ÖLDÜRMÜŞTÜ

Darbe girişimine karşın büyük bir sorumluluk alan ve görev üslenen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral H. Hüseyin Demirarslan’ın, TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan, 2013 yılında seri katil Atalay Filiz tarafından Rus sevgilisi Rus sevgilisi Elena Radchikova ile birlikte öldürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!