Acilciler buluştu

Güncelleme Tarihi:

Acilciler buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 12:56

Acil Ambulans Hekimleri Derneği (AAHD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEUZEM) ve Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Bölümü tarafından "Acil Gel izmir" sloganıyla düzenlenen "Acil Hizmetlerde Yeni Nesil Teknolojiler Sempozyumu" DEÜ Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Dünyadan ve Türkiye’den acil hizmetlerin her kademesinde görev yapan hastane ve hastane öncesi acil sağlık, itfaiye, arama kurtarma, emniyet çalışanları yazılımcı, sosyal medya kullanıcısı akademisyen ve sağlık yöneticilerinin katıldığı sempozyuma, Avrupa’nın 112 organizasyonu EENA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demetrios G. Pyrros da katıldı.

Acil Ambulans Hekimleri Derneği (AAHD) Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu "Son yıllarda dünyada gittikçe artan acil durumlar, afet ve felaketler, teknolojiyi sadece profesyonel ekiplerin değil herkesin etkin bir şekilde kullanımını zorunlu hale getirmiştir. Günlük hayatımızda yeni nesil teknolojik cihazlar ile en yakındaki kişiler ve gönüllülerin yardımı ile hayat kurtarmanın mümkün olabildiği ispatlanmıştır. Yine ülkemiz ve dünyada son yaşanan terör olayları büyük kitleleri mobil cihazlar ve sosyal medya aracılığı ile anında bilgilendirme ve doğru yönlendirmenin ne kadar önem taşıdığı ve çok sayıda insanın kurtarılabileceğini bir kez daha ortaya koymuştur. Paris’te yaşanan son terör olayında sokakta sığınacak yer arayan Paris’liler tweeter üzerinden kendilerine açılan evlere sığındılar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Acilciler buluştu



Gün boyu devam eden sempozyumda yurt içi ve yurt dışından katılan uzmanların sunumuyla geçmişten günümüze acil ve afetlerde sağlık hizmetleri alanındaki gelişmeler, insansız hava araçlarının (drone) kalp krizi geçiren insanlara nasıl yardım taşıdığı, cep telefonları yardımı ile ilkyardım uygulamasına nasıl başlanacağı, google gözlüklerinin acil hizmetlerdeki işlevleri gibi yeni teknolojilerin acil hizmetlerde nasıl kullanıldığı, konu ile ilgili AB projeleri, 112 Tek Numara hizmetlerinde ülkemizdeki ve Avrupa’da ki son gelişmeler teknik detayları ile tartışıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!