Acil hizmetler tek numarada

Güncelleme Tarihi:

Acil hizmetler tek numarada
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 14:07

Acil hizmetler tek numarada

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman, AFAD, sahil güvenlik gibi farklı kurumların tek numarada birleştiğini belirterek acil yardım hizmetlerinin hızlı ve etkin bir biçimde verilmesi amacıyla vatandaşların acil bir durumda 112’yi tuşlaması gerektiğinin altını çizdi.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü toplantı salonunda, 2018 Şubat koordinasyon toplantısı yapıldı.Toplantıya Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı temsilen Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner katıldı. Başkan Yardımcısı Jülide Güner, toplantı öncesinde Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Murat Sevinç ile birlikte 112 Çağrı Merkezi’ni gezerek personellere kolaylıklar diledi. Ardından Güner, İtfaiye Müdürü Sevinç ile 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü toplantı salonuna geçti.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muharrem Bukan tarafından 112 acil çağrılar sayısal veriler sunumu yapılmasıyla başlayan toplantı, ‘112 Acil Çağrı Hizmetleri Yönergesi’nin değerlendirilmesi ile devam etti. Çağrı süreleri ve sayılarının yıllara göre ortalamalarının ve karşılaştırmalarının değerlendirildiği toplantıda gereksiz çağrıların sayılarının da yıllara göre yüksek oranda düşüşe geçtiği gözlemlendi.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, sağlık, emniyet, jandarma, itfaiye, orman, AFAD, sahil güvenlik gibi farklı kurumların tek numarada birleştiğini belirterek acil yardım hizmetlerinin hızlı ve etkin bir biçimde verilmesi amacıyla vatandaşların acil bir durumda 112’yi tuşlaması gerektiğinin altını çizdi.

112 Acil Çağrı Merkezi Koordinasyon Toplantısı, görüş ve önerilerin sunulması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!