Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:34

- Düzce Valisi Ali Fidan:- "Üç ay içerisinde, ilimizde toplam 79 bin 806 arama olmuş, bu çağrılardan 67 bin 527’si gereksiz çağrı. Bu çağrılarla burayı meşgul etmeyelim"

Haberin Devamı

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı yapıldı.

112 Acil Çağrı Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Ali Fidan, acil durumlarda tek numarayla bütün birimlere ulaşıldığını söyledi.

Fidan, sistemde bulunan jandarma, polis, itfaiye, AFAD, orman yangını, acil sağlık birimlerinin aynı binada, yakın işbirliği ve koordinasyon içinde olduğunu belirterek, "Hangi acil birimle işiniz olursa olsun tek bir numara ile 112’yi arayarak halletmeniz mümkün. Bu hem vatandaşlarımız, hem Türkiye’ye gelen yabancılar için bir kolaylık. İkinci artı özelliği, bütün acil hizmet veren kurumlar aynı binada, yakın bir işbirliği ve koordinasyon içinde çalışıyor" diye konuştu.

Çağrı merkezinin çok sayıda gereksiz ihbar aldığını vurgulayan Fidan, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Üç ay içerisinde, ilimizde toplam 79 bin 806 arama olmuş, bu çağrılardan 67 bin 527’si gereksiz çağrı. Bu çağrılarla burayı meşgul etmeyelim. Bu sistemi kurgularken bir ceza sistemi de getirildi, 112 acil sistemi gereksiz yere meşgul edenlerle ilgili bir para cezası da hukuk sistemimize girdi. Önemli olan cezalandırmak değil vatandaşın burayı meşgul etmemesi. Meşgul edildiği zaman gerçekten acil ihtiyacı olan belki beklemek zorunda kalıyor. Acil vakaya müdahale etmek zorlaşıyor."

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz'ün yanı sıra ilgili birim müdürleri katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!