Açıköğretim dünyaya yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Açıköğretim dünyaya yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 15:51

Anadolu Üniversitesi (AÜ) bünyesinde 1982 yılında başlatılan Açıköğretim Sistemi, yurt içindeki öğrencilerinin yanı sıra Amerika, Avrupa ve Asya kıtasındaki ülkelerde yaşayan Türk öğrencilere yönelik eğitim ve sınavlar gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

AÜ bünyesinde ilk kez 1982-1983 akademik döneminde faaliyete başlayan Açıköğretim Sistemi günümüze kadar 7,9 milyon kişiye ulaştı. 1,4 milyon aktif, 1,6 milyon pasif öğrencisi bulunan Açıköğretim Sistemi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, bazı Avrupa ve Balkan ülkeleriyle ABD'deki Türk vatandaşlarına da yükseköğretim hizmeti sunuyor.

AÜ, Açıköğretim Sistemi'ni Suudi Arabistan, Kanada, Avustralya ve Afrika'da yaşayan Türklere de ulaştırmayı planlıyor.     

"Öğrencilerimizin ayağına gidiyoruz"     

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptığı açıklamada, üniversitenin gelecek yıl için yurt dışında yeni büro ve sınav merkezi açma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, ABD'nin Maryland kentinde Açıköğretim Bürosu bulunan AÜ'nün Maryland, Houston ve New York'ta sınav merkezi açtığını söyledi.     

Haberin Devamı

Gelecek yıl ABD'deki bütün öğrencilere ulaşmak için kuzey, güney, doğu ve batıda coğrafi olarak belirlenen kentlerde sınav merkezleri açmayı planladıklarını anlatan Gündoğan, şöyle konuştu:     

"Kanada'da büro ve sınav merkezi açma çalışmalarımız var. Gelecek ay, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ile Cidde'de sınav merkezi açmayı planlıyoruz. Suudi Arabistan'dan yaşayan binlerce Türk vatandaşı var. Vatandaşlarımız için buraya da hizmet götürmeyi planlıyoruz. Avustralya'ya da ulaşma planımız  bulunuyor. Programlarımızı dünyanın çeşitli coğrafyalarında, en uzak yerlerde var olan vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışacağız. ABD'deki vatandaşlarımız önceki yıllarda Açıköğretim sınavına girmek için izin alıp, Türkiye'ye geliyordu. Şimdi biz öğrencilerimizin ayağına gidiyoruz. Suudi Arabistan'da yüzlerce öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz de sınav zamanı Türkiye'ye geliyor. Bundan sonra biz onların ayağına gideceğiz."     

Gündoğan, Açıköğretim Sistemi ile dünyanın her yerine ulaşmak istediklerine değinerek, "Azerbaycan ile başladık. Balkanlar'daki hemen hemen bütün ülkelerde bürolarımız var. ABD'de büro açtık. Kanada, Avustralya ve Suudi Arabistan'da da olacağız" diye konuştu.     

Haberin Devamı

"Afrika'da büro ve sınav merkezi kurabiliriz"     

Gündoğan, son dönemde Türkiye'nin Afrika ile yoğun temasları bulunduğunu anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretiyle de bölgenin önemine dikkatin çekildiğini vurguladı.     

Afrika'nın neredeyse tüm ülkelerde Türk büyükelçiliklerinin açıldığını anlatan Gündoğan, "THY, hemen hemen tüm Afrika ülkelerine doğrudan uçuşlar başlattı. Şu anda ciddi bir Türk nüfusu da Afrika'da yaşıyor. Bu insanların yükseköğretim ihtiyacı doğacak. Afrika'da da büro ve sınav merkezi kurabiliriz." ifadesini kullandı.

Uzakdoğu'da da hizmetler verebileceklerini aktaran Gündoğan, " AÜ, yeni açılacak büro ve sınav merkezleriyle dünyanın her noktasını ulaşabilen, orada sınav yapabilen bir üniversite haline gelecek" sözlerine yer verdi.     

 

BAKMADAN GEÇME!