AÖL sonuçları açıklandı- İşte, AÖL çıkmış soruları

Güncelleme Tarihi:

AÖL sonuçları açıklandı- İşte, AÖL çıkmış soruları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2017 13:36

AÖL sınav sonuçları dün itibariyle öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler, derslerden geçip geçemediklerini online sistem üzerinden öğrenebiliyorlar. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte AÖL çıkmış soruları yeniden gündeme geldi. Çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek olan açıköğretimliler, bir önceki yılların sınav sorularını araştırıyor. İşte, AÖL çıkmış sorularına ulaşabileceğiniz o adres!

Haberin Devamı

AÖL sınav sonuçları için bekleyiş dün itibariyle son buldu. Lise eğitimlerini açıktan tamamlama çalışan öğrenciler, Açıköğretim Lisesi’nin resmi sayfası üzerinden sonuçlara erişim sağlayabiliyorlar Sisteme kayıtlı olan öğrenciler, belirledikleri şifrelerle hangi derslerden geçip geçemediklerini veya mezun olup olamadıklarını öğrenebilecekler. AÖL sınav sonuçlarına göre mezun olan öğrenciler, Halk Eğitimi Merkez Müdürlüklerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilecekler. 

AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasıyla rahat bir nefes alan öğrenciler, çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Çalışmalarında özellikle AÖL çıkmış sorularını takip etmek büyük avantaj sağlıyor. Peki, AÖL çıkmış sorularına nereden, nasıl ulaşılıyor? Sınav sonuçları gibi daha önceki yılların açıköğretim sınavı sorularına da MEB'e bağlı olan online sistem üzerinden ulaşılabiliyor. Öğrenciler, sitedeki "sınava hazılık" başlığı altında yer alan sekmeden AÖL çıkmış sorularını inceleyebiliyor.

Haberin Devamı

AÖL ÇIKMIŞ SORULARI İÇİN TIKLAYIN

AÖL sınav sonuçlarının açıklandığı haberi duyuru sayfası üzerinde de yer aldı. Yapılan duyuruda; “2016-2017 Öğretim Yılı 1. Dönem sınav sonuçları açıklanmıştır. Mezun olan öğrencilerimiz ihtiyaç duymaları halinde Halk Eğitimi Merkez Müdürlüklerinden geçici mezuniyet belgelerini alabilirler. Mezun olan öğrencilerin diplomaları 2(iki) ay içerisinde düzenlenip Koordinatör Halk Eğitimi Merkezlerine gönderilecektir. AÖL Sistemi üzerinden Mezuniyet İşlemleri menüsü altındaki Diploma Takip bağlantısına tıklayarak diplomanızın nereye gönderileceğini öğrenebilirsiniz.” İfadeleri kullanıldı.

AÖL KAYIT YENİLEME VE MEZUNİYET DURUMU

Açıköğretim Lisesi sınav sonuçlarına ilişkin duyuruda kayıt yenileme ve mezuniyet durumuyla ilgili bilgilere de yer verildi. İşte, AÖL kayıt yenileme hakkında bilinmesi gerekenler ve mezun olacak öğrenciler için hatırlatmalar.

Eğitimine devam eden öğrencilerin 30 Ocak - 08 Şubat 2017 tarihleri arasında bağlı oldukları Halk Eğitimi Merkezlerinden kayıt yenileme işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir. Kayıt yenileyen öğrencilerimizin ders seçimlerini kayıt yenileme süresince yapmaları zorunludur. Ders seçerken öncelikle zorunlu ortak derslerinizi seçmek zorundasınız. Zorunlu ortak derslerinizi seçtikten sonra seçmeli derslerden de seçim yapabilirsiniz. AÖL Sistemi üzerinden Ders seçerken 35(otuz beş) kredilik ders seçme hakkınızı doldurup doldurmadığınızı mutlaka kontrol ediniz. Yarım bırakılan ders seçimleri hiçbir şekilde sistem tarafından tamamlanmaz.

2. Dönem sınavları 18 - 19 Mart 2017tarihlerinde yapılacaktır. Özellikle askerlik görevini yapan öğrenciler başta olmak üzere bu tarihlerde nerede bulunacaksanız sınav merkezinizi kayıt yenileme süresince bu merkeze göre Bilgi Düzenleme menüsü altında yer alan Sınav İrtibat Merkezi ekranından yeniden güncelleyiniz. Muaf olduğunuz derslerin kredisi alınmaz, bu dersleri isterseniz yeniden seçebilirsiniz. Başarılı olmanız durumunda kredisini kazanırsınız.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!