Açık hava forumunda kadına şiddet tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Açık hava forumunda kadına şiddet tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 14:58

Açık hava forumunda kadına şiddet tartışıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Foça İlçesi'nde 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle biraraya gelen Foça Sokakta Ortak Platfomu üyeleri, açık hava forumunda yağmur ve soğuğa rağmen şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekti.

Foça Sokakta Ortak Platfomu üyelerince düzenlenen açık hava forumunda kadına yönelik şiddete, kadın cinayetlerine ve diğer kadın sorunlarına dikkat çekildi. Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte Foça Barış Kadınları, Foça Forum, Yenifoça Forum Platformları, Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi, bazı siyasi parti ve derneklerin kadın ve gençlik kolları üyeleri Foça Sokakta Ortak Platformu olarak yer aldı. Katılımcılar meydanda her biri öldürülen veya aşırı şiddete maruz kalan kadınların isimlerini, hangi tarihte neye maruz kaldıklarını özetleyen yazılarla onları simgeleyen ayakkabı ve terlikler koydu. Çeşitli pankart ve dövizlerde kadına şiddet protesto edilirken, ay ve yıl bazında öldürülen kadınlarla ilgili istatistik bilgilere de yer verildi. Söz alan konuşmacılarsa Türkiye'de kadının fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik şiddetle karşı karşıya olduğunu savundu.

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen ekinliklerin 26 Kasım 2017 saat 14.00'de Reha Midilli Kültür Merkezi'nde yapılacak Kadına Yönelik Şiddete Karşı Olanaklar ve Engeller konulu panelle süreceği bildirildi.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!