Açık arayla Başkan yine Orman

Güncelleme Tarihi:

Açık arayla Başkan yine Orman
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2013 01:21

Siyah beyazlı kulübün olağan seçimli genel kuruluna 5666 üye katıldı. Oy sayımı sonrası geçerli sayılan toplam 5640 oyun 1977’sini alabilen başkan adayı Serdal Adalı, Fikret Orman’ın 1686 oy gerisinde kaldı.

Haberin Devamı

VE Beşiktaş, başkanını seçti; Fikret Orman... Siyah beyazlı kulübün BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleştirdiği olağan seçimli genel kurulundan mevcut başkan Fikret Orman’ın göreve devam etmesi kararı çıktı. Toplamda 5666 üyenin oy kullandığı kongrede, 5640 oy geçerli sayıldı.
Yapılan sayım sonucunda 26 oyun geçersiz sayıldığı, 7 oyun boş çıktığı seçimde Orman, 3663 oyla yeniden başkan oldu. Fikret Orman’ın rakibi Serdal Adalı ise, 1977 oyla Orman’ın 1686 oy gerisinde kaldı.

SAAT 22.07’DE SALONA GERİ GELDİ

FİKRET Orman, 2 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı ise, 17 numaralı sandıkta oy kullanma işlemini gerçekleştirdi. Daha sonra Fikret Orman salondan gitti. Saatler 22.07’yi gösterdiğinde ise Orman, salona geri geldi. O dakikalarda Fikret Orman, Serdal Adalı’yla arasındaki farkı epey açmıştı. Çok sayıda isim başkanı tebrik etmek için çevresinde toplandı. Siyah beyazlı kulübün başkanı Orman da, tek tek tebrikleri kabul etti.

Haberin Devamı

ADALI HİÇBİR SANDIKTAN ÇIKAMADI

BEŞİKTAŞ Başkanı seçilen Fikret Orman, oy kullandığı 2 numaralı sandıkta 249 oy aldı. Serdal Adalı bu sandıkta 96’da kaldı. İki oy ise geçersiz veya boştu. Adalı’nın oy attığı 17 numaralı sandıkta ise Orman’ın yakaladığı üstünlük 181’e 122’ydi. 17 numaralı sandıkta 4 oy geçersiz ya da boş çıktı.
Serdal Adalı’nın sonradan 20’den 21’e çıkarılan sandıkların hiçbirinde rakibi Fikret Orman’a üstünlük sağlayamaması ise dikkat çekti.

Ünlü simalar kongredeydi

OLAĞAN seçimli genel kurul toplantısına ünlü simalar da katıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalı’nın yönetim kurulu listesinde yer alan Murat Aksu’nun babası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski içişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, eski Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdar Bilgili kongreye gelerek oylarını kullandı.

1 sandık eklendi

KONGREYE 20 sandıkla başlandı. Ancak listelerde isimleri olmayan üyelerin oy kullanmaları için ek bir sandık açıldı. Böylece, 20 olan sandık sayısı, 21’e çıkarıldı.

Haberin Devamı

Sadece bir liste değil zihniyet seçildi

SEÇİMDE sonuçların açıklanmasının ardından kürsüye gelen başkan Fikret Orman şunları kaydetti; “Şahsım ve arkadaşlarım adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Kongrede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Beşiktaşlılar bugün esasında burada liste onaylamadı. Beşiktaşlılar bir zihniyeti onayladı. Artık Beşiktaşlılar kandırılmak istemiyor; gerçekleri görmek ve bu gerçeklere göre stratejiler üreterek devam etmek istiyor.
Beşiktaşlılar artık bunları yemiyor arkadaşlar... Biz artık bütün Beşiktaşlıları kucaklayacağız. Hiç bir egomuz yoktur. Çok kısa sürede, çok güzel bir stat yapacağız. Buna inanın. Beşiktaş borçsuz bir kulüp olmayı hak ediyor. Bunu da başaracağız. İnanın sizi hiç mahçup etmeyeceğiz. Sağ olun varolun.”

Haberin Devamı

18. SANDIK FARKI

Serdal Adalı rakibi Fikret Orman’a en çok 154 oy aldığı 18. sandıkta yaklaştı. Orman bu sandıkta 158 oy aldı.

Fikret Orman’ın babası da oy verdi

TEKRAR Beşiktaş Kulübü Başkanı seçilen Fikret Orman’ın babası Abdulkadir Orman da kongre de oy kullandı. Hasta olmasına rağmen BJK Akatlar ve Kültür Kompleksi’ne gelen Abdulkadir Orman, oyunu attıktan sonra salondan ayrıldı.

Seba’nın mesajı alkışlandı

BEŞİKTAŞ Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, kongreye mesaj göndererek, iki başkan adayına da başarılar diledi. Salonda mesaj okunurken, siyah beyazlı kulübün üyeleri Seba’yı uzun süre alkışladı.

Slogan krizi

Kongrede bir grup Gezi Parkı eylemlerine destek vermek için slogan atınca, salonda gerginlik yaşandı.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın dünkü kongresinde bir grubun Gezi Parkı eylemlerine destek sloganı atması üzerine gerginlik yaşandı.
Bir kongre üyesi, kafasında baretle oy vermek için beklerken, kongre üyelerinden oluşan bir grup ise, “Her yer Taksim, her yer direniş” şeklinde slogan attı. Bunun üzerine bazı kongre üyeleri slogan atan gruba sözlü müdahale ederek, kongrede siyasi atmosferin yaşanmaması gerektiğini ifade etti. Olay esnasında Beşiktaş Kulübü’nün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi de genel kurul üyelerinin arasına girerek gerginliği yatıştırmaya çalıştı.
Bir süre daha slogan atmayı sürdüren grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Açık arayla Başkan yine Orman

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!