‘Açık Akademi’de ücretsiz eğitim başlattı, ‘üreten Türkiye’ istedi

Güncelleme Tarihi:

‘Açık Akademi’de ücretsiz eğitim başlattı, ‘üreten Türkiye’ istedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2012 00:00

Microsoft Türkiye, kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiği online uygulama geliştirme okulu ‘Açık Akademi’ ile Türkiye’nin 60 milyar dolarlık ‘uygulama pazarı’ndan pay almasını sağlayacak. Herkese açık ve ücretsiz olan Açık Akademi, Garanti Bankası’nın desteği ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın katkısıyla geliştirildi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Açık Akademi üzerinde 1.5 yıldır çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin her yerinden herkesin uygulamaları öğreneceği bir ortam yarattıklarını söyledi. Platformun tamamen Türkçe olduğunu ve sanal ortamda yardımcı olacak eğitmenler eşliğinde puanlama sistemiyle rekabet ederek öğrenme imkanı sunacağını dile getiren Özmen, “Projeyle gençlere uygulama pazarında kendilerine yer edinmeleri için yeterlilik kazandırmayı amaçlıyoruz. Hedefimiz, sosyal medyayı en fazla tüketen toplum olan Türkiye’yi, sosyal medyada en çok üreten topluma dönüştürmek” dedi.

60 milyar dolarlık pazar

Tamer Özmen, son iki yılda ortaya çıkan ve hızlı gelişen uygulama geliştirme pazarının büyük bir potansiyel sunduğuna da dikkat çekerek, şu bilgileri paylaştı: “Önümüzdeki yıl 185 milyar uygulama indirilecek. Uygulama pazarının dünyadaki büyüklüğü geçen yıl 17.5 milyar dolar oldu. Gelecek yıl ise 60 milyar dolara çıkması bekleniyor. Bu pazar internetten de hızlı büyüyor. Türkiye’nin burada hiç payı yok. Türkiye’den sadece 103 tane uygulama var. Çok hızlı büyüyen pazarda çok hızla yerimizi almamız ve bu rakamı on binlere, yüz binlere çıkarmamız gerekiyor.” Özmen, teknolojilerin yakınsadığı bir ortamda eğitim alanların başka platformlarda da bilgilerini kullanabileceğini kaydetti.

Fiyakası yetmiyor interneti katma değere dönüştürmeliyiz

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bilgi iletişim teknolojileri ve bu alanda ilerleme kaydedebilmek için genç nüfusun önemine işaret ederek, “Bilgisayar okur yazarlığı için genç nüfusa ihtiyaç var. Bugün internet 2 milyardan fazla insanın ekmeği, suyu, ilacı. Günlük hayatın ayrılmaz parçası” dedi. Bilgisayar okur yazarlığının yanı sıra bu sektörden para kazanmanın önemine de dikkat çeken Yıldırım, “Fiyakası yetmiyor. Biraz da bu işin girdisi lazım. Bunu ticarete, katma değere dönüştürmemiz lazım. Açık Akademi ile de bu yapılacak” diye konuştu.

Bilişime dayalı girişimci yaratalım

GARANTİ Bankası Genel Müdürü Ergun Özen de, Türkiye’nin bilişim teknolojisine adaptasyonu en hızlı şekilde yaşadığını belirterek, dinamik bilişim kullanıcılarını yazılımcı olmaya yönlendirmenin, istihdamı ve girişimci sayısını artırmanın önemli olduğunu vurguladı. Teknoloji ve inovasyonda yetişmiş işgücünün değerini bildiklerini belirten Özen, “Bu üretken yazılımcılar sayesinde, zamanın ötesinde yazılımlar üretilip bilişim gücü olma yönünde yapılanma gerçekleşebiliyor. Bilişim gücüne dayalı bir girişim ekonomisi yaratılabiliyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!