Acıbadem Gdubu’nun Ege’de ilk yatırımı

Haberin Devamı

ACIBADEM Sağlık Grubu, Bodrum Hastanesi ile hizmet zincirine yeni bir halka ekledi. Hasta güvenliği ve konforunun ön planda tutulduğu bir anlayışla inşa edilen Acıbadem Bodrum, ayrıca bölgenin doğasına uygun mimarisi ve dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırımla hizmete sokulan tesis, Acıbadem zincirlerinin Ege’deki ilk yatırımı. Toplam 20 bin metrekare üzerine yapılmış hastanede organ nakli, kanserde ışın tedavileri ve ayaktan diyaliz hariç tüm branşlarda hizmet veriliyor.
Acıbadem Bodrum’da 10 kilonun üzerinde çocuklar için gerek kalp-damar büyüklükleri, gerek kalp deliklerinin ve kalp kapakçık tamiri gibi kardiyolojik ameliyatların yanısıra, erişkinlerde balon, stent, kalp pili takabilen, erişkin by-pass ameliyatlarını yapabilen 3 anestezist, kalp cerrahı ve kardiyologdan oluşan 5 kişilik ekip var. SGK’lı hastalar için hastanenin anlaşması yok, özel sigortaları kabul ediyorlar, ancak Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü gibi hayati tehlike ile gelen kalp hastası olursa tedaviye alıyorlar.

Haberin Devamı

İleri teknoloji

Acıbadem Sağlık Grubu’na bağlı tüm hastanelerdeki ileri teknoloji olanakları, Acıbadem Bodrum’da da mevcut. Başhekim Dr. Aydın Aksoy, Radyoloji Bölümü’nde nükleer tıp alanında kullanılacak Gama kamera ve PET CT cihazlarının bölgede bir ilk olacağını belirterek, “Ayrı konumlandırılan KVC Yoğun Bakım Ünitesi’nde 5, Genel Yoğun Bakım Ünitesi’nde 6, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde 9 yatağımız mevcut. Anjiyo Gözlem Odası’nda ise 5 yatak yer alıyor. Yine 3-4 aya kadar Bodrum acıbadem ‘de IVF yani tüp bebek uygulamalarına başlanacak. İzmir hariç Ege Bölgesi’nde tüp bebek kliniği bulunmuyor” dedi.

Yenidoğan bölümü

Hastane Direktörü Beril Öngen de yenidoğan yoğun bakımları için tam teşekküllü, en modern bebek kuvözlerinin bulunduğu 9 yataklı yeni doğan bölümününde hizmete geçeceğinin müjdesini verdi. Öngen, ayrıca üç ay içerisinde kanser hastalarının teşhis ve takibi için 1,5 tesna MR kullanılmaya başlanacağını belirterek, kanser tedavilerinde medikal onkolojisi alanında da hizmet vermeye başlayacaklarını belirtti.
Hasta ve ambulans olmak üzere iki ayrı girişe sahip acil bölümde ise müdahale odalarının kişilere ayrı ayrı dizayn edildiği hastanede, izolasyon odası dahil bin metrekarelik alan sadece acile ayrılıyor.

Haberin Devamı


* Hastanede 4 çeşit yoğun bakım ünıteleri var, koroner yoğun bakım, genel yoğun bakım, kalp cerrahisi ve yenidoğan yoğun bakımı
* 4 adet ameliyathane var.

Yazarın Tüm Yazıları