Acı yürüyüş

Güncelleme Tarihi:

Acı yürüyüş
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2015 17:56

Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısına İzmir’den ortak ses yükseldi. DİSK’in çağrısıyla kentte 2 gün iş bırakma kararı alındı. 06:00-08:00 saatleri arasında belediye otobüsleri iş yavaşlattı. Öğretmenler okullarına gitmedi. Avukatlar duruşmalara girmedi. Hastanelerde de sadece acil hastalara hizmet verildi.

Haberin Devamı

Avukatlardan tepki

İZMİR Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri hain saldırıyı Adliye Sarayı’nda ayrı ayrı protesto etti. İlk eylem ÇHD ve ÖHD tarafından Adliye’nin yapıldı. Ellerinde pankartlar ve güllerle oturma eylemi yapan yaklaşık 100 avukat, terörü ve katliamı protesto edip, sloganlar attı, “Öfkeliyiz, sinirliyiz, yapanlardan hesap soracağız. 2 gün boyunca duruşmalara girmeyeceğiz” dedi. Baro Başkanı Aydın Özcan ve yaklaşık 150 üye avukat ise Adliye Sarayı’nın zemin katında saygı duruşunda bulundu. Özcan, “İçimiz kan ağlıyor, acımız büyük. Yurttaşlarımızı yitirmenin üzüntüsünü kalbimizde yaşıyoruz. Bu eylemlerin artık son bulması için hep birlikte, ortak akılı harekete geçirmemiz lazım. Savcıları ve hakimleri göreve davet ediyoruz. Olayın sorumluları derhal bulunarak yargı önüne çıkartılıp, hesabı sorulmalı” diye konuştu.   Bahri KARATAŞ, (DHA)

Haberin Devamı

En acı sayfalarımızdan birisi

EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Ankara’daki ‘Barış Mitingi’ öncesinde gerçekleşen terör saldırısını kınadı. Kaya, olayı siyasi prim sağlama vesilesi olarak kullanmaya kalkacak olanların teröristlerden farkı olmayacağını vurgularken, tüm siyasi partilerden halkın moralini yükseltmek için teröre karşı ortak mesaj vermek üzere aynı fotoğraf karesinde görmek isteriklerini de belirtti. Ayrıca; Diyarbakır, Suruç ve Ankara’da gerçekleşen bombalı eylemlerin Türkiye’yi adım adım sivil halka yönelik bombalamalarla gündeme gelen Irak, Suriye ve Afganistan gibi ülkeler konumuna getirdiğini kaydeden Seda Kaya, şöyle dedi: “Kısır çekişmeleri körükleyerek Türkiye’yi güçlü bir hükümetten mahrum bırakacak siyasi müdahaleler olmamalı ve demokrasinin kendi mecrasında çözümler üretmesine izin verilmeli. Bir kısım siyasi aktörler siyasi hırsları, ihtirasları ve inatları uğruna kandan nemalanmaktan vazgeçmeli.”   HÜRRİYET / İZMİR

Manisa'da 500 kişilik yürüyüş

MANİSA’daki ilk eylem Tabip Odası ile Sağlık Emekçileri Sendikası’nca Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Acil Servisi’nin önünde düzenlendi. Yaklaşık 100 kişilik doktor ve sağlık çalışanı, açtıkları siyah pankartla patlamada ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Tabip Odası Başkanı Derya Pekbayık, “Ankara’da yaşanan patlamanın sorumluları bellidir. 10 Ekim’i asla unutmayacağız” dedi. Kentte ayrıca Manisa Lisesi’nin önünden başlayıp Manolya Meydanı’nda sona eren yürüyüş düzenlendi, yaklaşık 500 kişi katıldı, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Gün gelecek devran dönecek” sloganları atıldı. Eğitim-Sen Başkanı Metin Demirel, “Bizi korkutmaya, yıldırmaya ve sindirmeye çalışanlara sesleniyoruz. Ne kadar saldırırsanız saldırın, korkmayacağız. Yılmayacağız, unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” diye konuştu.   İlker KILIÇASLAN - Ersan ERDOĞAN

Haberin Devamı

ANKARA’da geçen cumartesi günü tarihi tren garı önündeki terör saldırısına İzmir’den ortak ses yükseldi. DİSK’in çağrısıyla kentte 2 gün iş bırakma kararı alındı. Karar uyarınca dün 06:00- 08:00 saatleri arasında belediye otobüsleri iş yavaşlattı. Öğretmenler okullarına gitmedi. Hastanelerde ise sadece acil hastalara hizmet verildi.

BASMANE’DEN GÜNDOĞDU’YA

Bununu yanı sıra çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşları saldırıyı protesto için yürüyüş düzenledi. Saat 11:00’da Basmane Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, Montrö ve Lozan üzerinden Gündoğdu’ya yürüdü, terörü lanetledi, barış isteklerini haykırdı. Protestoya çok sayıda vekille belediye başkanı da destek verdi.

Haberin Devamı

KENDİ ÖNLEMLERİNİ ALDILAR

 Bu arada, son terör saldırısı sonrasında eylemicilerin kendi güvenlik önlemlerini aldıkları gözlendi. Polisin arama yapmadığı protestocular, sık sık yapılan anonslarla canlı bomba ihtimaline karşı kendi grupları haricinde birini görmeleri halinde sendika görevlilerine bildirmeleri konusunda uyarıldı. Gruplar toplanma alanına geldiklerinde yine aranmadı. Sadece Çevik Kuvvet ekipleri AK Parti Konak İlçe önünde önlem aldı. Trafik ekipleri de araçların geçişini sağladı. Basın açıklamasının yapılacağı Gündoğdu girişine de yine bariyer konuldu ama arama yapılmadı.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

CHP ve HDP milletvekillerinin destek verdiği gösteride ortak basın açıklamasını TMMOB Sözcüsü Melih Yalçın okudu. Yalçın, “10 Ekim 2015, dünya toplumsal mücadeleler tarihinde, barış isteyen kitlelere yönelik belki de en kanlı, en alçak saldırının gerçekleştirildiği gün olarak yerini alacak. Katilleri tanıyoruz. Unutmayacak, affetmeyecek, hesap soracağız” dedi. Protesto, katılımcıların hayatlarını kaybedenler adına denize karanfil atmasıyla sona erdi.

"Yılmayız silmeyiz"

Haberin Devamı

TÜRKİYE tarihinin en büyük terör saldırısı Muğla kent merkezi ile Marmaris ve Bodrum’da da kınandı. Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde bir araya gelen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyesi 100 kişilik grup ölenler için saygı duruşunda bulundu. SES Şube Başkanı Fatma Yarış, “Bizi korkutarak, yıldırarak, sindirerek, terörle durdurmayı umuyorlar. Yılmayız, sinmeyiz. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyandayız” dedi. Açıklamanın ardından bir süre “Gün gelecek devran dönecek” sloganı atan grup daha sonra sessizce dağıldı. Marmaris’te 50 kişilik bir grup öğretmen, Atatürk Anıtı’nın önünde toplandı, saldırıyı kınadı, ölenler için saygı duruşunda bulundu. Bodrum Devlet Hastanesi’nde de iş bırakma ve alkışlı protesto eylemi yapıldı.   DOĞAN HABER AJANSI

Haberin Devamı

KESK üyeleri tepkilerini bir kez daha göstermek için Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi’nde bir araya geldi. Eyleme kimi siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, meslek odaları, sendikalar da destek verdi. Yaklaşık 500 kişilik topluluk, “Katliamlarınız bizi durduramaz”, “İnadına barış, inadına özgürlük”, “Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız, affetmeyeceğiz” yazılı pankartlarla Alihikmetpaşa Meydanı’nda kadar yürüdü. Büro Emekçileri Sendikası Şube Başkanı İsmail Yılmaz, “Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Sorumlular hesap verene kadar susmayacak, yılmayacak ve affetmeyeceğiz” dedi. ◊ Hilmi DUYAR - Coşkun YAMAN, (DHA)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!