Acı var mı acı?

...

Haberin Devamı

ADANA'da Zeynep Öğretmen, mobbinge (iş yerindeki duygusal taciz, psikolojik şiddet, dışlama, aşağılama, rahatsız etme…) uğrayınca, öğretmenlikten istifa etti.

Şu da oldu bu ülkede: Bir politikacı, şiir okuduğu için 4 ay hapis yattı.

Bu üzücü olay gelip geçti neyse ki. Ama hiç unutulmayıp, sürekli hatırlanan/hatırlatılan bu olayın üzerinden bugüne kadar geçen 18 yılda, ülkemizde şunlar da oldu:

-İstanbul'da bir çocuk ekmek almaya giderken vurulup öldü.

-Soma'da 303 işçi kömür çıkarmaya çalışırken göçük altında kalıp öldü.

-Sadece 2013'te 1235 işçi, iş kazalarında öldü.

-1997'den 2009'a kadar 9 gazeteci öldürüldü.

-Yırcalı'da 6 bin zeytin ağacı kesildi, engellemeye çalışan köylüler dövüldü.

-Ürününün para etmemesinden yakınan bir çiftçiye, 'Ananı da al git' dendi,

Haberin Devamı

-Erzurum'da HES eylemlerine katıldığı için17 yaşındaki kızın 9 yıl hapsi istendi.

-Gaziantep'te iki çocuk, baklava çaldıkları için 9'ar yıl hapse mahkum oldu.

-Türkiye'de yaşayan kadınların dörtte biri fiziksel şiddete maruz kaldı.

-Dicle kıyısında kaybolan koyunların haddi hesabı yok.

….

Anlayacağın bu ülkede acı, frizbi gibi elden ele dolaşıp duruyor. Herkesin canı yanıyor. Dün acı çeken, bugün acı çektiren olabiliyor. Keşke öyle olmasa, keşke herkes vicdan sahibi, adaletten yana olsa, haksızlığa karşı dursa.

Önemli bir sergi

ADANALI iki ressam, Ertuğrul Ateş ile Nezihe Bilen Ateş, 4 Şubat Çarşamba günü Adana 75. Yıl Sanat Galerisi'nde ortak bir sergi açıyor.

Ertuğrul Ateş, sanatını Toroslar'ın ötesine taşımış önemli bir sanatçı. Gazi Eğitim Enstitüsü Resim Bölümünü bitirdikten sonra Londra'da Kingsway Princeton College ve Betnhal Green Institue'de eğitimini sürdüren sanatçı, uzunca bir süre de ABD'de çalışmalarını sürdürmüş. Chicago Modern Sanatlar Müzesi'nde "Yükselmekte olan Sanatçılar" sergisine kabul edilen Ateş, dünyanın pek çok kentinde sergiler açmış.

Genç kuşak başarılı ressamlar arasında sayabileceğimiz Nezihe Bilen Ateş ise, 1994 yılından itibaren İstanbul ve Adana'da birçok profesyonel sanatçı ile atölye çalışmalarına katılmış ve ortak çalışmalar yapmış. Sanatçı bu süreç içerisinde birçok sergiye ve etkinliğe katılmış ve çeşitli kolleksiyonlarda resimleri bulunuyor.

Haberin Devamı

Şimdi, bu iki Adanalı ressam, "Elden Ele İki Kuşak Bir Sergi" adıyla ortak bir sergi açıyor. Bu tecrübelerini sonraki dönemlerde yurtdışına da taşımayı planlayan bu iki değerli ressamın sergisini kaçırmamanızı öneririm.

Yazarın Tüm Yazıları