Acı gerçekler

TAKIMLARIN biri hafif, diğeri ağır sıklet.. Biri şampiyonluğun en büyük adayı, diğeri küme düşmüş..

Adanaspor, kalesini 17 yaşında bir çocuğa teslim etmiş.. Oyuncuları, aylardır simitle karnını doyuruyor.. F.Bahçe, ‘‘güçlü’’ diye tanımlanan bir ekip.. Futbolcuların beherinin değeri milyon dolarla ifade ediliyor.

İşte böyle bir maçta, F.Bahçe'den rahat galibiyet bekliyorsunuz. Beklemeniz de normal. Çünkü, aralarındaki güç dengesi anormal.. Ama, bir kez daha yanıldığınızı anlıyorsunuz. Sarı lacivertliler, ecel terleri döktüğü karşılaşmada, zor bela 3 puanı alabiliyor.

Adanaspor şok bir golle maça başlıyor. Ümit Ozan, kafa karıştıran bir pozisyonda topu kapıyor, ortalıyor. Murat Özatak hafifçe dokunuyor, Volkan bu yavaş topa hamle yapıyor, hakim olamıyor. Murat Özatak bir kez daha tamamlıyor ve meşin yuvarlağı filelere gönderiyor. Aynı Ümit Ozan, Murat Özatak'la birlikte maç boyunca geniş alanda cirit atıyor, herkes seyrediyor. Mahmut ve önünde oynayan Ümit Özat çok kötü. Luciano ile Tomas uyumsuz, Fatih sık sık hata yapıyor. Selçuk, ayağındaki her topu eziyor. Adanaspor bu arada net gol pozisyonları yakalıyor. Eğer biraz becerikli olabilse, maçı koparıp gidecek.

Bu kadarına da pes!

Tel tel dökülen F.Bahçe, devrenin ortasında Hooijdonk'un frikiğine kafayı yapıştıran Nobre'nin golüyle eşitliği sağlıyor. 36. dakikada Rebrov giriyor, Tomas çıkıyor. Fatih savunmanın ortasına, Ali Güneş sağa, Selçuk orta sahada içeriye alınıyor. Tomas kulübede önce formasını, sonra atletini fırlatıyor. ‘‘Ne yapıyorsun’’ diyen olsa, orada dövüverecek! İkinci yarıda da kulübede gözükmüyor. Eh, disiplinsizliğin bu kadarına da pes!

Adanaspor ikinci devrenin başında Ümit Bilican'ın ayağından iki net pozisyonu heba ediyor. Vallahi bunları atamamak, atmaktan daha zor. Her iki fırsat öncesinde de F.Bahçe savunması ayakta uyuyor. Hele sol kanat, tam bir felaket!

Bu kaçan gollerin ardından, soldan atılan kornerde Nobre iki hamlede topu ağlara yolluyor. F.Bahçe'de ayakta kalan isim, Marcio Nobre.. Koşuyor, yırtınıyor, gol atıyor, takımını sırtlıyor.. ‘‘Helal olsun’’ filan demek, hafif kalır onun için..

Bakın, ben size bir şey anlatayım.. Destansı edebiyatlar, şişirme yazılar, amigo yazarlık devri geride kaldı artık.. Delikli demir icat oldu, mertlik bozuldu. Maça gelmeyenler de, televizyonlarda her şeyi açık seçik görüyor. F.Bahçe bu futbolla hiç zevk vermiyor, gelecek için ışık saçmıyor. Şampiyon olsa da bu gerçek değişmez!
Yazarın Tüm Yazıları