Gündem Haberleri

GÜNDEM

    Acı biber ye mutlu ol

    Hürriyet Haber
    05 Kasım 2001 - 00:00Son Güncelleme : 05 Kasım 2001 - 00:01

    Bazı yiyecekler, algılama yeteneğini artırarak beyni daha verimli hale getiriyor ve hızlı düşünmeyi sağlıyor. İnternette, www.genbilim.cjb.net adresinde siteye göre mutluluk için kırmızı biber, dikkat toplamak için karides, stresi azaltmak için çilek ve muz yemek gerekiyor. Ananasın da tiyatro sanatçıları ve müzisyenlerin ihtiyacı olan bir meyve olduğu kaydedilen yazıda, ''Çünkü, uzun bir metin ezberleyebilmek için fazla miktarda C vitaminine ihtiyaç vardır. Kısa süre bellek için ise avakadoya ihtiyaç vardır.'' denildi. Mutluluk için, özellikle kırmızı biber yenmesi gerektiği ifade edilen yazıda, şöyle  denildi:  ''Kırmızı biber ne kadar acı olursa o kadar iyidir. Aroma maddeleri vücudun kendi mutluluk hormonunu salgılamasını hareketlendirir. Çilek ve muz stresi giderirken, çileğin lifli maddesi mutluluk vermektedir. Lahana, tiroit bezlerinin aktivitesini yavaşlattığı için sinirliliği giderir. Örneğin sınav öncesi stressiz öğrenmeyi sağlar. Limon, içerdiği C vitamini fazlalığından dolayı beyni canlandırır ve algılama yeteneğini arttırır. Bu yüzden dil kurslarından önce 1 bardak limon suyu içmek öğrenmeye kolaylık sağlayacaktır. Yaban mersini, beynin kanla daha iyi beslenmesini sağladığı için, uzun süreli öğrenmede ideal bir meyvedir.''  Dikkatin daha iyi sağlanması için, karides yenilmesi gerektiği belirtilen yazıda, şöyle devam edildi:  ''Soğan, aşırı yıpranmaya, fiziksel yorgunluğa karşı iyi geldiği ve kanı sulandırdığı için beynin oksijeni daha iyi almasını sağlıyor. Fındık ve fıstık konferanslarda, konserlerde, uzun araba yolculuklarında, sinirleri kuvvetlendirirken, beyindeki haber alma maddelerinin oluşumunu hareketlendirirler. Zencefil, kanı sulandırdığı ve kanın daha rahat akıp, beynin kanla beslenmesini sağladığı için, beynin yeni fikirler üretmesini sağlar'' 
    Etiketler:

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı