'Acı Aşk'ın afişi Nihat Odabaşı'ndan

Güncelleme Tarihi:

Acı Aşkın afişi Nihat Odabaşından
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2009 00:00

Bugüne kadar yerli, yabancı birçok yıldızı görüntüleyen, ünlülerin özel projeler öncesi mutlaka kapısını çaldığı fotoğraf sanatçısı Nihat Odabaşı, “Acı Aşk” filminin afişine de imzasını attı. Halit Ergenç, Cansu Dere, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu’nun yer aldığı bu ilginç çalışmanın perde arkasını Odabaşı’na sorduk.

Haberin Devamı

FİLMİN FRAGMANI / WEB TV

* Afiş çekimi öncesinde filmi izlemiş miydiniz?    

- Tabii ki... Bizim için sinemada özel bir seans yapıldı. Hem de filmi yönetmeniyle izledik. Hatta film gösterimi sırasında hayli yorduk kendisini... Her stresli kareden sonra “şimdi ne olacak?” diye başının etini yedik.
    
* Nasıl buldunuz peki filmi?      

- Çok başarılı bir film. Son derece yalın, ama aynı zamanda güçlü, hatta sarsıcı bir anlatıma sahip... ıçimden filmi anlatmak geliyor şu an, hatta sonunu söylemek! ılk seyreden olma avantajını kullanmak istiyorum!

* Filmdeki hangi detaylar kafanızda bu afişin hatlarını oluşturmaya yetti?       

- Filmin çatısını oluşturan bir üçlü ilişki ağı var zaten... Kalabalık, karışık ve son derece tansiyonu yüksek... Siz ne kadar dışarıda kalmak isteseniz de film sizi içine alıveriyor. Hatta bir süre sonra mısırı yemek yerine tırnaklarınızı yemeye başlıyorsunuz. Üç kadın ve bir adam... Aşk ve ihanet... Bunların sonucunda doğal olarak ortaya çıkan kıskançlık ve öfke... Benim amacım, afişte filmin karakterlerini ve genel ipucunu vermekti. Filmin tek karelik görselini de film kadar ilginç kılabilmekti... Depresif bir ilişkiyi anlatmak için filmin dört karakterini de siyah çarşaflı bir yatakta çektik. Bu ilişkinin ne kadar hırpalayıcı olduğunu göstermek için de filmde yer alan “yara alma” bölümünü kullandık. Böylece Halit (Ergenç) hayatına girmiş üç kadınla yakınlık derecelerine göre yatakta poz verdi. Karnındaki kan da bu ilişkinin bedeli...

* Çekim ve tasarım fikri sizden mi çıktı?

- Çekim yapmamı elbette ki filmin prodüktörü istedi. Filmin afiş tasarımı için taslaklar yapılmıştı aslında ama ben görsel bir öneride bulununca fikri denemeye değer bulduk. Ve çıkan sonuçtan tüm ekip hoşlandığı için de uygulamaya karar verdik.

* Çekim kaç saat sürdü?  

- Dört kişiyle çalıştığımız için haliyle uzun sürdü. Hem tekli hem de birlikte kareleri olduğundan, gerek saç gerek makyajla epey zaman harcadık. Öğle 12.00’de başlayan çekim, 21.00-22.00 civarlarında bitti.

* Halit Ergenç, Cansu Dere, Songül Öden ve Ezgi Asaroğlu ile daha önce çalışmış mıydınız? 

- Cansu ile tabii ki çalışmıştım. Birçok kampanya ve dergi çekimi yaptık birlikte. Her zaman çok beğendiğim ve özel bulduğum bir modeldi. şimdi de performansıyla çok beğendiğim bir oyuncu kendisi... Tabii tanıdığınız, sevdiğiniz bir isimle çekim yapmak büyük rahatlık... Neler isteyebileceğini biliyorsunuz. Daha da güzeli, siz istemeseniz de o zaten fazlasını koyuyor önünüze. Songül’le de ilk Bulgaristan Elle için bir araya geldik. Samimiyeti ile çok çabuk fethetti kalbimi... Güzelliği, objektif önündeki rahatlığı bir fotoğrafçının isteyebileceğinin en maksimumu... Halit ve Ezgi’yle ise ilk işimizdi. Umarım daha birçok projede birlikte oluruz.,

Haberin Devamı

İYİ PROJELER GELİRSE AFİŞ İŞİNE DEVAM EDERİM

Haberin Devamı

* Çekim sırasında ilginç ya da size keyif veren olaylar yaşandı mı?

- En keyiflisi, oyuncular henüz filmi görmemiş olduğu için onlara filmden küçük küçük anlar anlatmaktı... Hepsi de parça parça çektikleri sahnelerin bütününü merak ediyor, nasıl bir sonuç ortaya çıktığını soruyordu. Biz de bu avantajı “şu elbiseyi de giyersen bu bölümü anlatırım” diyerek, yani çok eğlenerek kullandık.

* Bundan sonra da afiş tasarlamaya devam edecek misiniz?

- Bilmem... Bu biraz da teklife ve projeye bağlı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!