AÇEV’den Vatmanlar ‘Baba Destek Programı’

Güncelleme Tarihi:

AÇEV’den Vatmanlar ‘Baba Destek Programı’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2018 16:11

AÇEV’den Vatmanlar ‘Baba Destek Programı’

Haberin Devamı

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA) – SAMSUN Büyükşehir Belediyesi'nin 'ulaşım'dan sorumlu kurumu SAMULAŞ'ın personeline yönelik başlattığı 'Baba Destek Programı' sona erdi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) Adem Ekim tarafından SAMULAŞ Eğitim Salonu’nda düzenlenen Baba Destek Programı, sona erdi. Toplam 16 kişinin katıldığı ve şubat ayında başlayan Baba Destek Eğitimi, 12 hafta boyunca 'babalar'ı bilgilendirilerek sertifika töreni düzenlendi. Törene SAMULAŞ İdari Yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’ndan Begüm Özel, AÇEV Saha Danışmanı Timur Toker ve İlk İş Babalık Platformu temsilcileri katıldı.

Eğitimi tamamlayan SAMULAŞ çalışanı babalar, düzenlenen etkinlik ile Baba Destek Programı katılım sertifikalarını çocuklarının ellerinden aldı. Çocuklar ayrıca, babalarıyla birlikte şarkı ve şiir okudu. SAMULAŞ’ta vatman olarak görev yapan Yücel Bilge, tüm babalar adına yaptığı konuşmasında, “Daha eğitimin ilk haftasında ne kadar güzel bir eğitim olduğu kanısına vardım. 4 yaşında bir kızım var ve baba olarak nasıl davranmam gerektiğinde tüm arkadaşlarım gibi bende zorluklar yaşıyorum. Baba Destek Programında edindiğim bilgiler sayesinde çocuğumla artık daha verimli ve eğlenceli zaman geçiriyorum” dedi.

'EŞİMDEKİ DEĞİŞİMİ FARK ETTİM'

SAMULAŞ Trafik Kontrol Merkezinde Tramvay Vardiya Sorumlusu olarak görev yapan Hakan Sinecek’in eşi Nuray Sinecek de, "Eşim Baba Destek Programı’na katıldı. Eşim ile kızımın iletişimi iyiydi fakat eğitimde haftalar ilerledikçe ikisi arasındaki iletişim daha da güçlendi. Eşim artık evde kızımızla daha verimli ve güzel zaman geçiriyor" diye konuştu.

AÇEV Saha Danışmanı Timur Toker de etkinlikte yaptığı konuşmasında, SAMULAŞ gibi bir kurumda’ da bu eğitimi tamamladık. Eğitime katılan tüm babalara AÇEV adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Programa katılan personele teşekkür eden SAMULAŞ Operasyon Müdürü Sevilay Germi Telci, “Gördüğümüz kadarıyla da eğitime katılan arkadaşlarımız ve eşleri sonuçtan oldukça memnun. Bu programın kurumumuzda yapılmasında katkıları bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına, AÇEV Saha Sorumlularına ve gönüllü eğitmenlerine, arkadaşlarımızın kurumda eğitim almaları için olanak sağlayan SAMULAŞ Yönetim Kurulumuza teşekkür ediyorum"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!