AÇEV gönüllü öğretmen arıyor

Güncelleme Tarihi:

AÇEV gönüllü öğretmen arıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2005 01:02

Erken çocukluk ve yetişkin eğitimi alanında uzman olan ve bugüne kadar eğitim programları ile 300 bin kişiye ulaşan Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), ücretsiz okuma yazma kursları için gönüllü öğreticiler arıyor.

Şimdiye kadar 50 bin kişiye okuma yazma kursu veren AÇEV yetkilileri, ortalama eğitim seviyesi 5.9 yıl olan Türkiye’de, okuma yazma bilmeyen 7 milyon kişinin bulunduğunu, bunun 5.5 milyonunun da kadın olduğunu hatırlattı. AÇEV’in ‘İşlevsel Yetişkin Okuryazarlığı Programı’ kapsamındaki kursları ise Türkiye’nin üç büyük ilinin yanı sıra Adana, Gaziantep, Erzurum, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Van ile birlikte 10 ilde düzenlenecek.

Halk Eğitim Merkezleri, Toplum Merkezleri, ilköğretim okulları gibi yerlerde açılan kurslarda, AÇEV tarafından eğitim verilen gönüllü öğreticiler ders veriyor ve vakıf yetkilileri bu dönem de yeni gönüllülerin kendilerine başvurmasını bekliyor. İstanbul’da gönüllüler için düzenlenecek eğitim 12 Eylül’de başlayacak. Bu kurslarda gönüllü öğretici olmak için en az lise mezunu ve 21 yaşını doldurmuş olma şartı aranıyor. Kriterlere uygun kişilerin AÇEV’i arayarak kayıt yaptırması gerekirken, kurslarda eğitim almak isteyenler de bölgelerinde nerede eğitim yapıldığını öğrenmek amacıyla AÇEV’e başvuruda bulunabilecek. Bilgi için AÇEV: (0 212) 213 42 20 www.acev.org
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!