Acemi kasaplara kurban kesim kursu

Güncelleme Tarihi:

Acemi kasaplara kurban kesim kursu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 11:08

Acemi kasaplara kurban kesim kursu

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'nin merkez Melikgazi belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurban kesim kursu açtı. Kursiyerler, teorik ve uygulamalı eğitim görüyor.
Melikgazi Belediyesi, kurbanını kesecek vatandaşları bilinçlendirmek için kurban kesim kursu açtı. 40 saat verilen teorik ve uygulamalı derslerde kursiyerler, kurban kesme, parçalama ve yüzme konularında bilgilendiriliyor.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri artık bir bölge şehri ise bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Kayseri ilinde özellikle pastırma ve sucuk hem yöresel, hem de ekonomik değeri olan ürünlerdir. Bu mesleğin temelini ise canlı hayvan kesimi oluşturmaktadır. Ayrıca her yıl kurban bayramlarında kasap sendromu yaşamamak için küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursu açıyoruz. Bu yıl da açılan kurslara toplam 42 kasap adayı katıldı. Bu adaylara önce teorik sonra ise uygulamalı kasaplık dersi verildi. Kasap adayı olarak kursa başlayanlar usta olarak kurban bayramında kurban kesebileceklerdir. Toplam 40 saat verilen ve 3 grup halinde gerçekleştirilen küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursları ile istihdama da katkı sağlamış oluyoruz" dedi.
Kursta, kurban kesiminin uygulamalı olarak anlatıldığını, ardından da yüzme ve parçalama işlemleri hakkında bilgiler verildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, belediyenin üzerine düşen görevi yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!