Acele diyete son

Güncelleme Tarihi:

Acele diyete son
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bugüne kadar çabuk verilen kiloların, aynı hızla geri alındığını duymuşsunuzdur. Ayrıca bu sistem metabolizmayı yavaşlatır ve bir süre sonra kilo verme olayı gerçekleşemez. Ancak Harvard Sağlık Merkezi yetkililerinin yaptıkları bir araştırmaya göre bu tip ‘‘acele’’ diyetler çok daha kötü sonuçlar doğurabiliyor. Her diyette kaybettiğiniz ve sonrasında aldığınız kilolar ne kadar fazlaysa, sağlık riski o kadar artıyor.

Amerika'da yapılan bir diğer araştırmaya göre de bu tip diyetler kalp hastalıklarına da davetiye çıkartıyor. Bunun sebebinin tam olarak bilinmediğini belirten yetkililer, şu an sadece olasılıklar üzerinde duruyorlar. Bu olasılıklardan bazıları ise kilo oynamalarının, kan basıncını ve kan şekerini düzenleyen sistemlere etki ettiği yolunda. Tabii tam bunlar da kalp hastalıklarının ilk adımı olarak görülüyor.

Ama bu tip haberlerin sizi tamamen diyet yapmaktan alıkoymasına izin vermeyin! İki haftada bir ya da ayda iki, üç kilo vererek de istediğiniz vücut yapısına ulaşmanız mümkün. Belki biraz daha fazla zaman alacak ama hem verdiğiniz kiloları geri almayacaksınız, hem de sağlığınızdan olmayacaksınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!