Acayip şeyler

Gayet basit: Halep oradaysa Şemdinli burada.

Haberin Devamı

Yâni, bizi de aynı potaya koymak istediler. Suriye ordusu kendi topraklarını bombalıyor ya, işte bakın, Türk ordusu da kendi topraklarını bombalıyor.  Bütün mesele bu imajı vermek. Hele teröristler evlere girip yerleşebilseydi, beterin de beteri olarak meskenlere tecavüz eden bir ordu imajı doğacaktı. Olmadı. Kursaklarında kaldı.

***

Fakat yine de bu olup bitenlerden memnun kalanlar var.?İçimizdeki İrlandalılar, numaradan bağırıyorlar: - Ne oluyor Şemdinli’de? Bizden saklanan nedir? Efendim, kötü bir şey yok.?Saldırganlar püskürtülüyor, hepsi bu. Fakat hayır. Baş İrlandalı avaz avaz bağırıyor: - Vur-kaç yaparlardı, şimdi vur-kal yapıyorlar...mış. Ne demek o? Yâni artık vurup kaçmıyorlar, vurup kalıyorlar...mış. Nerede kalıyorlar? Kim söyledi? Gidip gördün mü? Kaç kişiler? Nereyi ele geçirdiler? Yahu açık açık desene ki “ben böyle temenni ediyorum” De ve kurtul.

***

Haberin Devamı

İlahi komşular. Türkiye’nin dikkatini ve enerjisini dağıtmak için bize 2’nci cephe açtıklarını zannediyorlar ama o zaten vardı. 2,3,4,5... Türkiye çok cephede birden çarpışmaya alışıktır. Bu bizim ezeli talihimizdir. Not: Suriye’deki olaylar da bir tuhaf... Ayaklananlara muhalif deniyor. Muhalif insan silah kullanır mı? Esad’a sorsan onlar muhalif  değil terörist diyecek. Tamam da bir ülkede bu kadar çok terörist olur mu?

Yazarın Tüm Yazıları