Abu Dabi Grand Prix Raikkonen'in

Güncelleme Tarihi:

Abu Dabi Grand Prix Raikkonenin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2012 17:09

Formula 1'de Abu Dabi Grand Prix'sini Lotus-Renault takımının Fin pilotu Kimi Raikkonen kazandı. Sürücüler klasmanında lider olan Vettel ise, cezası nedeniyle son sırada pitten başladığı yarışı 3. sırada tamamalayarak inanılmaz bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki 5 bin 554 metre uzunluğundaki Yas Marina Pisti'nde, 55 tur üzerinden koşulan yarışa, 4'üncü cepten başlayan Lotus-Renault'nun Fin pilotu Kimi Raikkonen, 1:45:58.667'lik derecesiyle kariyerindeki 19'uncu Formula 1 galibiyetini elde etti.

MUHTEŞEM YARIŞTAN KARELER

İkinciliği, yarışa 6'ncı sıradan başlayan Ferrari'den İspanyol Fernando Alonso aldı. Alonso, yarışın son bölümünde Raikkonen'nin peşini bırakmasa da farkı 0,9 saniyenin altına indiremedi.

Sıralama turlarında üçüncü en iyi zamanı yapmasına rağmen seansın sonunda pite dönemediği için yarışa pit alanından başlama cezası alan Red Bull-Renault'un Alman pilotu Sebastian Vettel ise 22 sıra birden tırmanarak, yarışı üçüncü bitirdi. Bu sonuçla, sezonun bitimine iki yarış kala şampiyona lideri Vettel ile ikinci Alonso arasındaki fark, 10 puana indi.

Yarışa ilk sırada başlayan Lewis Hamilton, 19'uncu turda yaşadığı elektrik sorunu nedeniyle yarışa veda etmek zorunda kaldı.

Sezonun sondan üçüncü yarışı olan Abu Dabi’de sıralama turlarında aldığı ceza nedeniyle pit yolundan yarışa başlayan Vettel, üst üste geçişlerle girdi. Şampiyonluk için yarıştığı Alonso’ya mümkün olduğunca yaklaşmak üzere pistin adeta sınırlarını zorladı.
 
Button’un kusursuz savunmasına çareyi ancak 53. turda çare bulan Vettel, rakibini geride bırakarak üçüncü sıraya yükselip podyuma adım attı. Son şampiyon böylece pit yolundan başladığı Abu Dabi’de 21 sıra kazanmış oldu.

RAIKKONEN 3 YIL SONRA KAZANDI

Haberin Devamı

Arkasında yaşanan büyük mücadeleden kopmayı başaran Raikkonen ise Formula 1’e yeniden dönüşünün ardından ilk kez damalı bayrağı ilk sırada geçti. Fin pilot, Lotus ile zafere ulaşırken 3 yıl aradan sonra yeniden yarış galibiyeti yaşadı.

LOTUS SENNA'DAN SONRA İLK KEZ

En son 25 yıl önce Senna ile bir Grand Prixi zaferi kazanmış olan Lotus’da çeyrek asırlık hasretine son verdi.

Sezonun 19'uncu ve sondan ikinci yarışı olan ABD Grand Prix'si, 18 Kasım'da koşulacak.

Yarışta sıralamalar şöyle oluştu;

Abu Dabi Grand Prix Raikkonenin


Bitime iki yarış kala sürücüler klasmanında oluşan puan durumu şöyle;

Abu Dabi Grand Prix Raikkonenin

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!