Abram mı ablam mı

Güncelleme Tarihi:

Abram mı ablam mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2014 00:00

Paris cinayetlerinin zanlısı Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ses kaydı tartışılıyor. Sızdıran taraf, kaydın deşifresinde “ablam” diye geçen kişinin, PKK’lı Sakine Cansız olduğunu öne sürüyor.

Haberin Devamı

ÜÇ PKK’lı kadın; Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Fransa’nın başkenti Paris’teki Kürt Enformasyon Bürosu’nda 9 Ocak 2013’te tabancayla öldürülmüştü. Suikastın tek tutuklu sanığı Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı ortaya çıktı. Ses kaydını Almanya merkezli bir blog sayfasında ve YouTube’da yayınlayan kimliği belirsiz kişi, giriş yazısına şöyle başlıyor: “Ben Paris’te üç kadını öldüren Ömer Güney’in yakınıyım. Ömer 17 Ocak’ta tutuklandı. Ömer, tutuklanmadan bilgi ve belgeleri ‘Başıma bir iş gelirse bunları açıklarsın’ diyerek verdi. Ömer öldürme talimatlarını MİT’ten almış. Esas hedefi Sakine Cansız’mış.”

PKK’lı diğer iki kadının sırf orada bulundukları için öldürüldüğünü, MİT’in Güney’e para ve uçak bileti sağladığını öne süren bu kişi, “Ömer’i hapiste kimse arayıp sormuyormuş, MİT’çiler Ömer’i kullanmışlar” diyor. Kürt kaynaklar, kimliği bilinmeyen iki kişiyle konuşan sesin Ömer Güney’e ait olduğunu iddia etse de, “sızıntı” soru işaretlerini de beraberinde getirdi:

Haberin Devamı

TEK HARFLİK YÖNLENDİRME: Kayıtta Sakine Cansız ismi geçmiyor. “Abram” ifadesi var. ANF Ajansı’nın ulaştığı kaynaklara göre Paris’te Gençlik Meclisi’nde çalışan Halil İbrahim Gündoğdu, çevresi tarafından “Abram” diye çağrılıyor. Kaydı sızdıran kişi ise bu ifadeyi “ablam” şeklinde yazıya döküp Sakine Cansız vurgusu yapıyor. “Üç kişi(nin) gitmesi (öldürülmesi) gerekiyor” diyen ses, Abram’ı, “O kolay” diyerek hedef listesinde aşağı itiyor.

HEDEF LİSTESİ BU MU: Listenin birinci sırasında “PKK’nın Avrupa’daki kasası” diye bilinen Nedim Seven, ikinci sırada örgütün “Paris komutanı” “Şiar” ve üçüncü sırada “Heval Soro” adlı örgüt üyesi sayılıyor. “Şiar” kod adlı kişiden bir yerde “Uzun” diye bahsediliyor. PKK’nın Avrupa yöneticilerinden Adem Uzun, Paris’te tutuksuz yargılanmak üzere geçen ağustosta salıverilmişti. Dördüncü sırada DEP eski milletvekili Remzi Kartal zikrediliyor.

DERNEK BASKINI NEDEN YOK: Belçika’dan satın alınacak silahlarla yapılması kurgulanan suikast planında bir dernek baskını değil, “Nedim’in dernekten çıkarken arada kıstırılarak” vurulması var.

Haberin Devamı

HER ŞEYİ TEK KİŞİ Mİ YAPTI: Güney’e ait ses, bizzat yaptığı anlaşılan suikast planını anlatırken de “Neden çift (silah) diyeceksiniz” gibi ifadeler kullanıyor, Fransız polisinin silahların izini süremeyeceğine karşısındakileri ikna etmeye çalışırken “(Tabancalar) Sıfır paketinde geliyor” diyor.

KİM KAYDETTİ VE MONTAJLADI: Ses kaydının bütün halde yayınlanmaması, montajlanan birkaç parçadan oluşması dikkat çekiyor.

MİT, kaydı inceliyor

Güney’in olduğu iddia edilen ses kaydına ilişkin MİT’in inceleme yaptığı öğrenildi. MİT’in öncelikle arşiv kayıtlarındakilerle kasetteki sesleri karşılaştırdığı bildirildi. İncelemelerde ilk tespit, birden fazla ses kaydının birleştirildiği yönünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!