Ablam mafyadan birine áşık

Güncelleme Tarihi:

Ablam mafyadan birine áşık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2001 00:00


Fuat KARS - Erdoğan PAÇİN / SUSURLUK, DHA
Haberin Devamı

Boğazları kesilerek öldürülen Ebru ve Işık Balkan kardeşler, Susurluk'ta toprağa verildi. Işık'ın, ölmeden önce yakınlarına, ablasının İstanbul'da mafya ilişkisi bulunan birine aşık olduğunu söylemesi, cinayetteki soru işaretlerini artırdı.

İstanbul Bostancı'da, elleri ve ayakları bağlandıktan sonra, boğazları kesilerek öldürülen Ebru ve Işık Balkan kardeşler, dün Balıkesir Susurluk'ta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Susurluk, 1.5 ay önce 11 yaşındaki Avşar Sıla Çaldıran'ın boğularak öldürülmesinden sonra, bu kez ilçenin köklü ailelerinden Balkan'ların kızları Ebru ve Işık'ın katledilmesiyle sarsıldı.

SIRLARIYLA GÖMÜLDÜLER

Çifte cinayetin sırrı henüz aydınlatılamazken, Işık Balkan'ın bir yakınına ablası Ebru'dan yakınarak, ‘‘İstanbul'da zengin ve mafya ilişkisi olan bir kişiyi seviyor. Yanlış ilişkiden kendisini koparamıyorum’’ dediği öne sürüldü. İstanbul'un yanı sıra Antalya ve Balıkesir'de de alarma geçen polis, Ebru Balkan'ın iki yıl önce öldürülen eşinin katilini dedektif gibi takip edip yakalatması olayını da sorguluyor.

Susurluk'ta dün 4 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verilen ODTÜ mezunu 26 yaşındaki Ebru ile 22 yaşındaki kardeşi Işık'ın kurban gittiği cinayetin aydınlatılması için tüm ipuçları değerlendiriliyor.

KARANLIK İLİŞKİLER

Bu arada Işık Balkan'ın, Susurluk'taki yakınlarına ablasından yakındığı iddia edildi. Kızları Işık'ın bu yakınmasını yeni öğrenen Balkan Ailesi, cinayeten Ebru'nun ortağı olduğu ileri sürülen Fikri Aydın'ı sorumlu tutuyor. Nuriye ve Yaşar Balkan çiftinin de yakınlarına kızlarını ortağı Fikri Aydın'ın öldürttüğünden şüphelendiklerini söyledikleri iddia edildi.

Çocuklarının ölüm haberini aldıkları andan itibaren sürekli baygınlık geçiren Nuriye ve Yaşar Balkan çifti de cenaze boyunca güçlükle ayakta durabildi. Ebru ve Işık Balkan'ın evlerinin önündeki törene yaklaşık 4 bin Susurluklu katıldı.

Ebru ve Işık Balkan kardeşlerin tabutları, Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından omuzlarda Şehir Mezarlığı'na kadar taşındı ve burada yan yana toprağa verildi.

Ebru, eşinin katilini yakalatmıştı

Kızkardeşi Işık'la birlikte korkunç cinayete kurban giden Ebru Balkan, 3 yıl önce ODTÜ İşletme Fakültesi son sınıfta okurken, Balıkesir'de kereste ticaretiyle uğraşan Sinan Turan ile evlendi. Ancak, eşi Sinan Turan, iş anlaşmazlığı nedeniyle evlenmelerinden bir yıl sonra İstanbul'da amcasının oğlu Mustafa Turan tarafından öldürüldü.

Çok sevdiği eşinin katili bir türlü yakalanmayınca, Mustafa Turan'ı yakalatmak için and içen Ebru, onu dedektif gibi takip etti ve Ankara'da bir kafeteryada buldu. Polise giden Ebru Balkan, ANAP Susurluk ilçe yönetiminde görev alan babası Yaşar Balkan'ın da devreye girmesiyle Mustafa Turan'ı polise yakalattı. Mustafa Turan, cinayeti işlediği İstanbul'da halen tutuklu yargılanıyor. Eşinin öldürülmesiyle yıkılan Ebru Balkan, ailesinin maddi durumunun çok iyi olmasına karşın, kendi ayakları üzerinde durmak istiyordu. Ebru, Ankara'da stilistlik eğitimi alan kardeşi Işık ile Antalya'ya yerleşti. kentin en lüks semti Lara'da aylığı 3 bin marka lüks bir daire kiralayan Ebru ve Işık Balkan, ailenin sağladığı destekle cep telefonu ticareti yapmaya başladı. Burada bir yıl kalan Ebru, tesadüfen tanıştığı Fikri Aydın'ın teklifi üzerine 2.5 yıl önce İstanbul'a yerleşip, burada Aydın ile ortak olduğu cep telefonu şirketini kurdu.

Kızım tabutuyla evlendi

Baba Yaşar Balkan’ın desteğiyle ayakta durabilen Nuriye Balkan, cinayete kurban giden Işık'ın tabutuna gelinlik koydurdu ve ‘‘Yavrumun bu zamana kadar hiçbir erkek arkadaşı olmadı. Kimseyi sevmedi. 'Ben evlenmeyeceğim herhalde' diyordu. Kızım tabutuyla evlendi’’ diyerek gözyaşı döktü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!