Abim yoksa ben varım

Güncelleme Tarihi:

Abim yoksa ben varım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 23:30

Çağla Arslan, çok sevdiği polis ağabeyi Çağdaş Arslan’ı, Mardin’de terör örgütü PKK’nın bombalı saldırısında kaybetmenin acısını yaşıyor. Ebelik bölümü mezunu Çağla Arslan, ağabeyinin şapkasıyla katıldığı cenaze töreninde, “4 sene sayıkladım ‘Doğu Anadolu’ diye. Şimdi nereye, kime gideyim? Zannetmesinler ki bu vatanın evladı bitecek. Ağabeyim gittiyse ben varım” diye tepkisini dile getirdi.

Haberin Devamı

ZONGULDAKLI polis Çağdaş Arslan (23), Mardin Nusaybin’de terör örgütü PKK’nın bombalı saldırısında şehit oldu. Beycuma beldesinde oturan Arslan Ailesi, oğullarını kaybetmenin acısını yaşıyor. O acıyı yaşayanlardan biri de kız kardeşi Çağla Arslan. Balıkesir Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü’nden yeni mezun olmuş.

Başındaki polis şapkası ve kucağında ağabeyinin fotoğrafıyla konuşan Çağla Arslan, şunları söyledi:

Abim yoksa ben varım

‘HAYALİM DOĞU’DA GÖREV YAPMAKTI’


“4 senedir hayalim Doğu Anadolu’da görev yapmaktı. Hani diyorlar ya ‘Öğretmen gelmiyor, ebe gelmiyor, doktor gelmiyor.’ Şimdi nereye kime gideyim? Ağabeyimi vuranlara mı gideyim yardıma? Annem dedi ki; ‘Doğu Anadolu’da ne yapacaksın? Seni de vururlar.’ Ben, ‘Anne gideceğim. Diyorlar ‘Devlet bize bakmıyor.’ ‘Ben gidip bakacağım’ dedim. Ben hastalarını da iyileştireceğim.

Haberin Devamı


‘VATAN UĞRUNA ŞEHİT OLDU’


‘Mesleği bırakıp 6 ay eğitim alıp, başına komiser olacağım’ dedim. Ağabeyim, ‘Saçmalama Çağla, ortalık çok karışık’ dedi. Ağabeyim hiçbir şeyden korkmazdı. ‘Mermilerin üzerinde halay çekiyoruz’ der gülerdi. Ağabeyim vatan uğruna şehit oldu. Zannetmesinler ki bu vatanın evladı bitecek. Ağabeyim gittiyse ben varım. Gerekirse biz de ağabeyimin öcünü alırız. Bu vatanın bayrağını kimse indiremez, kimse bölemez.”


‘AĞLAMIYORUM, DİMDİK AYAKTAYIM’


Şehidin babası Adnan Arslan (54) ise “Ağlamıyorum. Hiç ağlamayacağım. Benim bir kızım var. O da çarpışmaya gidecek. Ben de gideceğim. Beni yeter ki devlet alsın. Dimdik duracağım” dedi. Şehit polis Çağdaş Arslan için Beycuma Merkez Camisi’nde tören düzenlendi. Adnan Arslan, oğlunun tabutuna omuz verdi. Şehit ağabeyinin üniformasını giyen Çağla Arslan, tabutun arkasından yürüyerek camiye geldi. Ağlamamak için direnen Çağla Arslan, bir süre sonra başını tabuta koyup gözyaşı döktü. Arslan, Karadere köyünde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!