Abi nakil kardeş ilik bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Abi nakil kardeş ilik bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2016 02:00

Kemik iliği yetmezliğinden görme yetisini ve bağırsaklarının büyük kısmını kaybeden ilk çocuklarını hayata bağlayacak uygun iliği bulabilmek için dünyaya getirdikleri ikinci çocuklarının da aynı hastalıkla doğduğu anlaşılan Duman Ailesi yardım bekliyor. Abi ve kardeş, tedavi olamazsa hayatlarını kaybedecek.

Haberin Devamı

Etimesgut’ta yaşayan İbrahim-Meltem Duman çiftinin 2.5 yaşındaki oğulları Muhammet Ali ile ilik nakli için abisine umut olur diye dünyaya getirdikleri 6 aylık kızları Ela Nur, ‘kemik iliği yetmezliği’yle mücadele ediyor. İstanbul’da hayata gözlerini açtıktan 5 ay sonra rahatsızlanıp hastaneye kaldırılan minik Muhammet Ali, Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bir süre yoğun bakımda kaldıktan sonra ambulans helikopterle Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen Muhammet Ali’ye, kemik iliği yetmezliği ve bağışıklık bozukluğu teşhisi konuldu. Duman Ailesi tedavi için Ankara’ya taşınırken, nakil için uygun iliği bekleyen Muhammet Ali’nin gözleri, enfeksiyon nedeniyle görme yetisini kaybetti. 

Haberin Devamı

KARDEŞİNDE DE AYNI HASTALIK ÇIKTI

Çaresiz anne ve baba, hastalığı her geçen gün daha kötüye giden oğullarını kurtaracak uygun ilik için bir çocuk daha dünyaya getirmeye karar verdi. Ancak abisine umut olur diye dünyaya gelen Ela Nur’da da kemik iliği yetmezliği olduğu anlaşılınca ailenin umutları tükendi. Şanssızlığın peşlerini bir türlü bırakmadığı Duman Ailesi, enfeksiyon nedeniyle Muhammet Ali’nin bağırsaklarının büyük bir kısmının alınması üzerine büyük şok yaşadı. Bu süreçte 6 kiloya kadar düşen Muhammet Ali’ye uygun ilik bulundu ama vücut direnci nakli kaldıramayacağından operasyon gerçekleşmedi. Muhammet Ali’nin kilo almasını, abisiyle aynı kaderi paylaşan Ela Nur için de uygun iliğin bulunmasını bekleyen çaresiz anne ve babanın en büyük isteği, çocuklarının yaşaması.

GÖRMESİ İÇİN 20 BİN TL GEREK

Asgari ücretle çalışan bahçıvan baba İbrahim Duman, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Uygun ilik bulundu ama doktor, ‘Şu anda nakil edemeyiz’ dedi. Doktor, bizi ümitlendirmiş, 10 kiloya çıkarsa nakil için Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edileceğini söylemişti. Şimdi 8 kilo. Sevk için gittiğimde ‘Vücudu kaldıramaz’ diyor. Gözlerinin görmemesi de içime dert oldu. Çocuğum zindan gibi karanlıkta kalsın istemiyorum. Hiçbir şey yapamıyorsak bari gözlerini açtıralım diye düşündüm. Özel bir göz hastanesi 20 bin TL’ye ameliyat edebileceklerini söyledi. Ama bunu karşılayacak gücüm de yok.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIMIZI KAYBETMEK İSTEMİYORUZ

6 aylık kızımda da aynı hastalık var. ‘Kardeşi olursa ondan nakil ederler’ diye düşündük ama yavrumda da aynı hastalık çıktı. Ela Nur şu an iliği bulsa hemen nakil olacak. Bizim isteğimiz bir an önce çocuklarımızın sağlıklarına kavuşması.” Tek isteklerinin, çocuklarının yaşaması olduğunu belirten anne Meltem Duman ise, “Yavrularıma ilik nakli olmasını, Muhammet Ali’min gözlerinin açılmasını istiyorum. Tedavi olmazlarsa ölecekler. Çocuklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Kazandığımızdan artırıp onlara yedirmeye çalışıyoruz ama yetmiyor. Daha iyi şartlarda bakılmaları lazım. Devlet büyüklerimziden yardım istiyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!