'Abi diyaloğa destek verin'

Güncelleme Tarihi:

Abi diyaloğa destek verin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2016 23:23

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığındaki HDP heyeti önceki gün Irak Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile yaklaşık 5 saat süren bir görüşme yaptı.

Haberin Devamı

Barzani’nin Başkanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada Demirtaş’ın görüşmede “Başkan Barzani’nin barış sürecinin yeniden başlaması için ciddi çaba sarfederek, bir ‘abi’ olarak taraflar arasındaki diyaloğu desteklemesini bekliyoruz. Çünkü sizin göstereceğiniz rol önemli bir etki yaratacaktır. Diyaloğun başarılı olması için herkese sorumluluk düşer” dediği belirtildi.

Görüşmede yer alan HDP’nin Diyarbakır Miletvekili Nimetullah Erdoğmuş ise özetle şunları anlattı: “Görüşme çok olumlu ve sıcak bir havada geçti. Tarafların birbirinden talepleri olmadı, çözüm, üslup, sorunların çözümü konusunda ne yapılabilir gibi konular ele alındı. Başkan Barzani başkanımız Demirtaş’a ‘kardeşim’ diye hitap etti. Başkanımız ise sayın Barzani’ye ‘Abi’ şeklinde hitap etti. Bu görüşme, tarafların yaşanan mevcut duruma itirazı olarak değerlendirilebilir. Bu görüşmeden sonra her yerde ve alanda bir yumuşamanın olacağını umuyorum.”

ÇÖZÜM SÜRECİ DESTEĞİ
Demirtaş dün de IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Başkanlık Konutu’nda yapılan görüşmede Demirtaş’ın Barzani’den çözüm sürecinin tekrar başlaması için destek vermeye devam etmesini istediği açıklandı. Barzani’nin de Türkiye’deki Kürt sorununun sadece barış, diyalog ve karşılıklı anlayış yoluyla çözülebileceğinin altını çizerek, silahın hiçbir şekilde çözüm olmayacağını, kimseye hizmet etmeyeceğini söylediği duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!