ABD’ye ‘koruma’ notası

Güncelleme Tarihi:

ABD’ye ‘koruma’ notası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2017 23:03

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki ABD ziyareti sırasında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansı önünde çıkan kavga sonrasında yaşananlar nedeniyle Dışişleri Bakanlığı dün ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’i çağırarak protesto notası verdi. Dışişleri, ABD polisinin “diplomatik kural, teamüller ve profesyonelliğe aykırı saldırgan davranışlarının sözlü ve yazılı olarak protesto edildiğini” duyurdu.

Haberin Devamı

Dışişleri’nin açıklamasıyla o gün ikinci bir olay yaşandığı da ortaya çıktı. Rezidans önündeki kavga sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun iki yakın korumasının ABD polisi tarafından gözaltına alındığı ve kısa süre sonra serbest bırakıldığı anlaşıldı.
ABD Dışişleri Bakanlığı da geçen hafta Türk Büyükelçi Serdar Kılıç’ı çağırıp endişelerini iletmişti.

ABD: KABUL EDİLEMEZ DEDİK

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da önceki gün Fox News’e yaptığı açıklamada kavgayla ilgili bir şey yapıp yapmayacağı sorusuna “Türkiye’nin büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na ne olduğunu konuşmak ve bunun kabul edilemez olduğu yönündeki görüşümüzü ifade etmek üzere çağırdık. Soruşturmanın sonucunu bekleyeceğiz” yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!