Abdullah Gül önce Erdoğan sonra da Arınç'la görüştü

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gül önce Erdoğan sonra da Arınçla görüştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 01:16

Ankara, bir süre önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eski Başbakan Yardımcısı Arınç arasındaki karşılıklı açıklamaların ardından üst üste 2 önemli buluşmaya ev sahipliği yaptı. 11. Cumhurbaşkanı Gül önceki akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’la 3 saat görüştü. Gül dün de Arınç’la Beştepe’deki evinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan önceki akşam 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Devlet Konukevi’nde sürpriz bir biçimde bir araya geldi. Gül, 3 saat süren bu yemekli buluşmanın ardından dün akşam da eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile buluştu. Arınç’ın, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bulunduğu Beştepe’deki evinde verdiği yemekte, AK Parti’deki “eskiler-yeniler” tartışmasında hedefe konulan eski bakanlar Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün hazır bulundu. Gül yemeğe Çelik ile aynı araçta geldi.  

Abdullah Gül önce Erdoğan sonra da Arınçla görüştü

TELEFONDA KARARLAŞTIRILDI 
Edinilen bilgiye göre, Erdoğan ile Gül arasındaki bu buluşma, Erdoğan’ın, geçirdiği sağlık operasyonu nedeniyle Gül’e açtığı geçmiş olsun telefonunda kararlaştırıldı. Yakın çevreye göre, Erdoğan ile Gül daha önce de AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in oğlunun düğünü ile Birlik Vakfı’nın töreninde bir araya geldiklerinde, “bir araya gelip görüşelim” diye sözleştiler. Her iki liderin de programları nedeniyle buluşma ancak önceki akşam mümkün oldu. Gül’ün, akrabası olan eski AK Parti milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun evinde kaldığı öğrenilen annesi Adeviye ve babası Ahmet Hamdi Gül’ü ziyaret etmek için Ankara’ya yaptığı iki günlük ziyaretin bu buluşmaya vesile oluşturduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül önce Erdoğan sonra da Arınçla görüştü


BU İNSANLAR DEĞERLERİMİZ
Kulislere göre, Erdoğan ve Gül görüşmelerinde ağırlıklı olarak Suriye ve Güneydoğu’daki gelişmeler olmak üzere Türkiye’nin sıcak gündemi üzerinde görüş alışverişinde bulundular. Yine kulislere göre görüşmede, AK Parti cephesinde yankı bulan Erdoğan ve Arınç arasındaki karşılıklı açıklamaların yarattığı gerilim de gündeme geldi. Gül’ün Erdoğan ile görüşmesinde, “O günlerde kimse yokken bu arkadaşlarımız vardı yanımızda, bu insanlar bizim değerlerimiz, saldırılmasına izin vermememiz gerekir ayrıca ülke sıkıntılı bir dönemden geçerken enerjimizi iç tartışmalarda tüketmek yerine ülkeyi düze çıkarmaya odaklanmamız gerekir” mesajı verdiği öne sürüldü.

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!