Abdullah Avcı'dan Emre Mor itirafı!

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Avcıdan Emre Mor itirafı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 10:59

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı Milli Takım'dan Fatih Terim'e Emre Mor'u ellerinden nasıl kaçırdıklarını ve bu sezonki planlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı da bu konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

'BİZ TAKİP EDİYORDUK'
"Saha dışını asla konuşmadım, konuşmam da. Ancak rakamlarla ilgili konuşabilirim. Milli takım, futbolcu yetiştirme yeri değildir. Futbolcuyu kulüpler yetiştirir. Milli takımın başındaki insanlar da oradan tercih ederler. Ligin kalitesi oraya yansır. Senin ligin şu an Avrupa radarında değil, bu bir gerçek. Koşu mesafelerinden konuşacaksak; Milli takım, bütün kulüpleri denetlemeli. Ben kendi kulübüm adına konuşuyorum. Gelsinler bana ben bütün raporları vereyim. Ne zaman yağ ölçümü, kilo ölçümü yapılmış, değerler neler, hepsi kayıtlı. Bundan ona göre bilgi sahibi olunur ve hareket edilir. Ancak kampa geldikten sonra kilo fazla diyorsak bu yanlış. Lig bittiğinde oyuncularımın yağ ve kilo ölçümlerini yaptırdım, sezonu açarken de karşılaştırdık. 2 kilo fazlası varsa takımdan ayrı çalıştı oyuncu. Bunun federasyon ve milli takım tarafından takip edilmesi gerekiyor. Biz takip ediyorduk."

Haberin Devamı

'ARDA'DAN BİR ŞEYLER BEKLEMEK YANLIŞ'
"Arda 16 yaşından beri elimizde büyüyen bir oyuncu. Milli takım sonrası mesaj yolladım. 'Sakın hiçbir şeye cevap verme, konuşma. Ne kadar uzak kalırsan o kadar daha değerli olacaksın' dedim. Yaşananların ne olduğunu bilmiyorum. Bir Türk oyuncusunun Barcelona'ya transfer olması, 6 ay oynamadan takımda yer bulması çok önemli. Biz milli takım olarak 'takım organizasyonu' içinde olan bir ekip değildik. Arda takım oyununda sorumluluk alan bir oyuncu. Ama bu kadar dağınık bir takım içinde yalnızca Arda'dan bir şeyler beklemek yanlış. Atletico'dayken milli takım hocası olarak konuşuyorduk. 'Senden ne istiyor hocan' diyordum. 'Sadece topu tutmamı istiyor' dedi. Çünkü sistemin bir parçasıydı. Buradaysa sadece Barcelona'da oynuyor diye milli takıma maç kazandırmasını bekleyemezsiniz. Böyle bir şey olamaz."

'AVANTAJI KULLANMAK İSTİYORUZ'
"Biz 3. sene de bunu yakalarsak üst üste Avrupa Ligi'nde oynayan ilk takım olacağız. Ancak iki senedir 4. olacak bir takımın 5., 6. olduğunda başarısız sayılmaması lazım. Biz iki senedir kimleri geride bırakıyoruz. Türkiye Ligi'nin 3 şampiyonunu geçtik. Şimdi Rijeka'yı elemek istiyoruz. Maçlarını izledik. Ekiple analizlere başladık. Bireysel oyuncu ayaklarına bakan bir takım. Çözüm noktaları var. İlk maçta kendi seyircimiz önünde bu avantajı kullanmak istiyoruz."

Haberin Devamı

'EMRE MOR'U KAÇIRDIK'
"Emre Mor büyük kazanç. Doğru bir yere transfer oldu. Biz 8 ay evvel onun takımında bir stoper beğendik. 94 doğumlu, 7-8 kere seyrederken orada iletişimde olduğumuz insanlardan duyduk Emre'yi. Rezerv takımda oynuyordu. Yardımcım Recep hoca, Emre Mor'u izledi. Geldi, anlattı. 'Süratli, toplu, topsuz çok etkili' dedi. 'Şimdiden alıp orada bırakalım, sene sonunda alırız' dedi. 'Tamam olur sene sonu bakarız' dedik. O sırada Kasım ayında oynadı, sonra kaçtı zaten."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!