Abdulkadir Yüksel'in adı camide yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Abdulkadir Yükselin adı camide yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 16:19

Abdulkadir Yüksel'in adı camide yaşatılacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP'in Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TBMM'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in adını, yaptırdıkları parktan sonra camide de yaşatacaklarını söyledi.
Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantep Şanlıurfalılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ŞANLIDER) ziyaretinde, Yüksel'in Gaziantep ve Türk siyaseti açısından büyük bir kayıp olduğunu belirterek, "Merhum vekilimizin adını yaşatmak boynumuzun borcudur. En verimli çağında aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin, kendisin çok razıydık. Önceki gün Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek'in katılımıyla Akkent mahallesinde açılışını yaptığımız bir parka adını vermiştik. İlçemizde yaptırdığımız bir camiye de Abdulkadir Yüksel adını vereceğiz" dedi.
Gaziantep'in hoşgörü ve kardeşlik şehri olduğunu kaydeden Tahmazoğlu, "İlimizde ve özellikle Şahinbey ilçemizde Şanlıurfalı kardeşlerimiz yoğun olarak yaşıyor. ŞANLIDER gibi sivil toplum kurumlarıyla işbirliği yaparak Şahinbey ve Gaziantep'te yaşam kalitesini daha da arttırmak için çalışıyoruz" diye konuştu.
ŞANLIDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan ise, Abdulkadir Yüksel'in siyasetçi ve insan olarak gönüllerde taht kurduğunu belirterek, "Merhum vekilimiz, Şanlıurfalı hemşerilerimizin kentle bütünleşmesinde ve siyaset hayatında temsil edilmesinde önemli bir rol üstlenmiş. Maalesef erken yitirdik. Adının yaşatılması için yapılan hizmetler nedeniyle sayın Tahmazoğlu'na teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!