ABD'nin başkentinde HIV oranı Afrika'dakinden daha fazla

Güncelleme Tarihi:

ABDnin başkentinde HIV oranı Afrikadakinden daha fazla
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2012 00:00

İlk AIDS vakalarının tespit edilmesinin üzerinden 31 geçti. Bugün bilim insanları salgın için sonun başladığını müjdeliyor. Yapılan araştırmalarda ise bir nokta dikkat çekici: ABD'nin başkentinde HIV virüsü olan insan sayısı Afrika'dan bile daha fazla.

Haberin Devamı

Ulusal Sağlık Enstitüleri’nin desteklediği yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre, doktorların verdiği ilaçları kullanan insanların vücudunda HIV virüsü tespit edilemeyecek kadar düşük seviyelere iniyor ve hastalar sağlıklarına kavuşmanın yanı sıra, virüs bulaştırıcı olmaktan da kurtuluyor. Ancak, bilim insanları, laboratuar ortamı dışında virüsün kontrolünün bu kadar kolay yapılamadığının da altını çiziyor. ABD’de HIV taşıyıcılarından sadece dörtte biri henüz bu kadar etkin bir koruma altında bulunuyor.

 

WASHİNGTON'DA HIV ORANI AFRİKA'DAN DAHA FAZLA

 

Geri kalanlar ise tedavi olmuyor, düzenli bir bakım görmüyor ya da daha kötüsü virüsün kendilerine bulaştıklarından habersizler. Atlanta's Grady Memorial Hastanesi'nden John Lennox HIV virüsünü tedavi etmenin çok kolay olduğunu söylüyor. Lennox'a göre zor olan insanları tedaviye yönlendirmek.

Haberin Devamı


Yapılan araştırmalara göre Washington'da her 30 yetişkinden 1'inde HIV virüsü var. Bu oran Afrika ülkelerindeki orandan bile daha fazla. Hatta virüsün en çok vurduğu Etiyopya'dan bile daha yüksek. Bir diğer istatistiğe göre ise ABD şehirlerinde her üç eşcinsel erkekten birinde HIV var.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!