ABD’li yetkiliden düzeltme: Türkiye ile güçlü ittifaka inanıyorum

Güncelleme Tarihi:

ABD’li yetkiliden düzeltme: Türkiye ile güçlü ittifaka inanıyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2017 00:41

BEYAZ Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı General Herbert Raymond McMaster, AA’ya yaptığı açıklamada, tepki çeken ifadelerini düzelterek “Başkan Donald Trump gibi ben de Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ittifaka sağlam bir şekilde inananlardanım” dedi.

Haberin Devamı

McMaster, AA’ya verdiği yazılı mülakatta, pazartesi günü yaptığı konuşmasındaki Türkiye ile ilgili ifadelerine açıklık getirdi. Konuşmasında bölgedeki terör örgütlerinin ve radikal ideolojileri yayan örgütlerin finansmanının kesilmesi üzerine yoğunlaştığını kaydeden McMaster, Türkiye hakkındaki sözlerine ilişkin “Dinsiz bir ideoloji temelinde nefret ve şiddeti teşvik eden kişilerin finansmanını kesmek için ABD ile Türkiye’nin birlikte daha fazlasını yapabileceğini vurguluyordum” yorumunu yaptı.

TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

ABD ve Türkiye, diğer müttefiklerle bu tehdit (radikal ideolojiler) üzerine birlikte çalışmalıdır. Başkan Trump gibi ben de Türkiye ile ABD arasındaki güçlü ittifaka sağlam bir şekilde inananlardanım” ifadelerini kullanan McMaster, Türk askerinin Kore Savaşı’ndaki kahramanlıklarını dinleyerek büyüdüğünü ve iki ülkenin aşırılıkçı tehditlere karşı birlikte duracağını kaydetti. McMaster, “ABD, onlarca yıldır olduğu gibi, PKK’nın terör tehdidine karşı Türkiye’nin yanında durmaya devam edecektir” ifadesini kullandı.     

Haberin Devamı

Pazartesi günü Washington’daki bir panelde konuşan McMaster, “Türkiye’nin radikal İslami ideolojileri destekleyen ülkelerden biri olduğunu” öne sürmüştü.  

BAKMADAN GEÇME!