ABD’li Müslüman asker ailesinden Trump’a öfke

Güncelleme Tarihi:

ABD’li Müslüman asker ailesinden Trump’a öfke
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 22:34

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, Amerikalı Müslüman subay olan oğlu 2004’te Irak’ta ölen babanın kendisine yönelik eleştirilerine yine tepki çeken bir cevap verdi.

Haberin Devamı

Yüzbaşı Humayun Khan’ın babası Khizr Khan, Demokrat Parti’nin geçen haftaki kurultayında eşiyle birlikte kürsüye çıkarak Trump’ı eleştirmiş, “Trump’a kalsa, oğlum Amerika’da olamayacaktı” demişti. Khan ayrıca, Trump’ın Amerikan Anayasası’nı hiç okumadığını savunarak “Ben size bir kopyasını verebilirim” demişti. Trump’ın kampanya ekibi de, Khan’ın “bir kahraman olduğunu belirtmişti. Ancak ABC televizyonuna verdiği röportajda Trump, “Eşi yanında duruyordu. Söyleyecek bir şeyi yoktu. Muhtemelen belki de herhangi bir şey söylemesine izin verilmedi” dedi. Trump, New York Times’a verdiği mülakatta ise “Onun (Khan’ın) karısının bir şey söylediği duymak istiyorum” dedi. Trump’a askerin annesi Ghazala Khan’dan yanıt geldi. Khan, duyduğu acı nedeniyle konuşmadığını belirterek “(Trump’ın) fedakarlık kelimesinin anlamını
bildiğini düşünmüyorum. Ben orada dururken tüm Amerika benim acımı hissetti. Tek bir kelime söylemeden herkes bu acıyı hissetti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!