ABD'li kadın askerlere ikinci şok!.. O fotoğraflar satışa çıkarıldı

Güncelleme Tarihi:

ABDli kadın askerlere ikinci şok.. O fotoğraflar satışa çıkarıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 16:03

ABD Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan yüzlerce kadın askerin çıplak fotoğraflarının kapalı bir Facebook grubu tarafından paylaşıldığı skandalının ortaya çıkmasının ardından, yeni bir skandal daha patlak verdi. İngiltere merkezli Daily Beast gazetesi, Facebook gurubunda paylaşılan çıplak fotoğrafların Deep Web (Derin Ağ) de satışa çıkartıldığını öne sürdü. 

Haberin Devamı

ABD Deniz Kuvvetleri'nde görev yapan yüzlerce kadın askerin çıplak fotoğraflarının kapalı bir Facebook grubu tarafından paylaşıldığı haberi kriz yaratmış, askerler mahkemelere başvurmuştu.

İngiltere merkezli Daily Beast gazetesi, Facebook gurubunda paylaşılan çıplak fotoğrafların Deep Web (Derin Ağ) de satışa çıkartıldığını öne sürdü. 

ABDli kadın askerlere ikinci şok.. O fotoğraflar satışa çıkarıldı

CNN Türk'ün haberine göre, Daily Beast, ABD Donanması'ndaki kadın askerlere ait fotoğrafların 'Marines United' dışında üç farklı Facebook grubunda paylaşıma açıldığını da ortaya çıkardı.

Şantajcıların yöntemi ise şöyle işliyor: Gazetenin haberine göre; grup kendilerini 'Marines United'a ait olduğunu öne sürdükleri tişörtler ve hediyelikler satıyormuş gibi gösteriyor. Ancak herhangi bir kullanıcı bu ürünlerden satın almak istediğinde otomatik olarak çıplak fotoğrafların yer aldığı sayfaya yönlendiriliyor ve ödeme isteniyor. 

Haberin Devamı

ABDli kadın askerlere ikinci şok.. O fotoğraflar satışa çıkarıldı

Bugüne kadar "AlphaBay" isimli derin ağlardaki web sitesinde 214 fotoğrafın satıldığı ifade edildi. Bazı kadınların görgülerini paylaşan ya da tecavüz ve ölüm tehditleri dahil olmak üzere çirkin yorumlar yönelten yaklaşık 500 kişiyle ilgili cezai soruşturma da devam ediyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!