ABD'den Taliban'a büyük darbe

Güncelleme Tarihi:

ABDden Talibana büyük darbe
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2016 00:01

Taliban lideri Molla Ahtar Mansur, ABD'nin düzenlediği insansız hava aracı saldırısında öldürüldü.

Haberin Devamı

Afganistan Talibanı'nın üst düzey komutanlarından Molla Abdul Rauf, Associated Press'e yaptığı açıklamada, Mansur'un cuma gecesi Afganistan-Pakistan sınırı yakınlarında düzenlenen hava saldırısında öldüğünü söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook ABD güçlerinin Mansur'a yönelik hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Taliban lideri Mansur'un başkent Kabil'in yanı sıra Afganistan genelinde birçok saldırının planlanmasında rol aldığı ve Afgan halkına, güvenlik kuvvetlerine ve uluslararası koalisyon ortaklarına tehdit oluşturduğu kaydedilen açıklamada, "Mansur, Taliban liderlerinin, çatışmaların sona erdirilmesini sağlayacak barış görüşmelerinde Afgan hükümetiyle yer almasını yasaklayarak Afganistan hükümeti ile Taliban arasında barışa ve uzlaşıya engel teşkil ediyordu" denildi.

Haberin Devamı

Taliban'ın kurucusu Molla Ömer'in ölümünün ardından geçen yaz resmen örgütün başına geçmişti.

Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Mansur’un ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırı sonucunda öldürüldüğünü doğruladı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, NDS tarafından yapılan yazılı açıklamada, Afgan istihbaratının Mansur’u uzun süreden bu yana takip ettiği belirtildi. Mansur’un, dün Pakistan’ın Beluçistan eyaletinin Dalbandine bölgesinde saat 03.45 civarında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğü ifade edilen açıklamada, saldırıda Mansur'un bir arkadaşının da yaşamını yitirdiği aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!