ABD'den saldırı açıklaması

Güncelleme Tarihi:

ABDden saldırı açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2016 20:37

Ankara’daki bombalama, Beyaz Saray’da düzenlenen günlük basın toplantısında da tartışıldı. Ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes da, Ankara'daki saldırıyı kimin düzenlediğini henüz belirleyemediklerini ifade edip "Sorumlusunu henüz tespit edemedik. Tabii ki Türkiye'de meydana gelen saldırıları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Biz hükümet olarak sorumlunun kim olduğuna dair karar vermedik. Ancak bu konuda Türk yetkililerle irtibat halinde olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rhodes, "Türkiye, dünkü saldırıyla ilgili ABD'nin desteklediği Kürt grupları suçluyor ve Amerikan yönetiminin YPG ile ilişkilerini kesmesini istiyor. Buna cevabınız nedir" şeklindeki soruya, "Sorumlusunu henüz bir tespit edemedik. Tabii ki Türkiye'de meydana gelen saldırıları mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz. Biz hükümet olarak sorumlunun kim olduğuna dair karar vermedik. Ancak bu konuda Türk yetkililerle irtibat halinde olacağız" yanıtını verdi. 

YPG ve diğer Kürt unsurlarla temaslarında Türkiye ile ittifaklarının önemini vurguladıklarını Türk yetkililere ilettiklerini kaydeden Rhodes, asıl odak noktası olarak gördükleri IŞİD tehdidinin yok edilmesine yönelik çabaları baltalayacak şeyler yapmamalarının önemini de bu gruplara söylediklerini, bunu da Türk muhataplarına aktardıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Rhodes, bunların Türkiye ile doğrudan görüşecekleri bir konu olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:

"Tabii müttefikimiz olarak Türkiye'nin güvenlik endişelerinin ciddiye alındığından emin olunmasını isteyeceğiz. Suriye'de birlikte çalıştığımız farklı aktörlerin dikkatlerinin olması gereken yere, yani IŞİD ile mücadeleye odaklanmasının sağlanmasını isteyeceğiz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!