ABD’den Rakka’ya Kürt taaruzu planı

Güncelleme Tarihi:

ABD’den Rakka’ya Kürt taaruzu planı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2015 23:23

RUSYA, Esad rejimine destek vermek için Suriye’de harekât başlatırken, ABD’nin de IŞİD’in Suriye’deki merkezi konumundaki Rakka kentine doğru muhalifler üzerinden büyük cephe açmaya hazırlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

New York Times Gazetesi, bu planın, Rusya’nın Suriye’de askeri varlığını artırmasından önce hazırlandığını, ancak ABD Başkanı Barack Obama’nın buna geçtiğimiz hafta onay verdiğini yazdı. NYT’a göre sayıları 20 bini aşan Kürt savaşçılara 3 ila 5 bin arasında Arap savaşçı da katılarak Rakka’ya doğru saldırıya geçmeleri planlanıyor. Söz konusu Arap savaşçıların ABD’nin güvendiği kişilerden oluşacağı belirtildi. 

Habere göre Washington, Arap savaşçıları da dahil ederek Türkiye’nin Suriyeli Kürtlerin ülkenin kuzeyinde etkisinin artmasından doğan rahatsızlığını giderme amacında. Harekata, İncirlik’ten kalkan Amerikan uçaklarıyla da hava desteği sağlaması öngörülüyor. Üssün, IŞİD’e saldırılar için diğer ülkelere açılması da gündemde. Taarruzun amacının Rakka’yı ele geçirmek olmadığını yazan New York Times’ a göre ABD’nin niyeti, Rakka’nın kuzeydoğu ve kuzeybatısındaki ikmal hatlarını ve şehirden çıkışı keserek IŞİD’i güçsüz düşürmek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!