ABD'den flaş Kuzey Kore açıklaması! 'Bombalar düşene kadar...'

Güncelleme Tarihi:

ABDden flaş Kuzey Kore açıklaması Bombalar düşene kadar...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 16:47

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson "İlk bombalar düşene kadar Kuzey Kore krizini diplomatik yollarla çözmeye çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Tillerson açıklamasında ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore ile yaşanan krizde diplomatik çabaların gereksiz olduğunu düşünmediğini söyledi. 

Trump Twitter'dan "Enerjini sakla Rex, yapılması gerekeni yapacağız" demiş, Kuzey Kore ile yürütlen diplomatik çabaların gereksiz olduğunu ifade etmişti. 

Tillerson'un bu konuda Trump'ın aksine açıklama yapması ise ABD'nin karar alıcı mekanizmasında bir 'fikir birliğinin' bulunmadığını gösteriyor. 

Kuzey Kore'nin son zamanlarda sıklığını artırdığı nükleer denemelerine yönelik olarak ABD'nin askeri müdahale tehdidi yöneltmesi bölgedeki tansiyonun artmasına yol açıyor. 

​Öte yandan Trump'ın önceki gün açıkladığı İran stratejisinde, P5+1 (ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Çin + Almanya) ülkeleriyle imzalanan nihai nükleer anlaşmayı sürdürmeyeceğinin sinyallerini vermesini de değerlendiren Tillerson şu ifadeleri kullandı: "Birçok tarafın imza attığı bir anlaşma ve birçok teknik ihlal yaşandı. Yanıtımız diğer taraflarla birlikte çalışıp anlaşmanın uygulanmasını ve daha çok denetlenmesini talep etmek oldu."

Haberin Devamı
 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!