ABD'den flaş Esad hamlesi

Güncelleme Tarihi:

ABDden flaş Esad hamlesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 22:10

Esad rejimine yönelik yaptırım önerisi ABD Meclisinden geçti. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden Demokrat Partili New York Temsilcisi Eliot Engel tarafından sunulan öneri, Meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Yasa tasarısı Başkan Donald Trump tarafından onaylanırsa 2021 yılına kadar Esad rejimiyle ticaret yapan birey ve şirketlere yaptırım uygulanacak.

Haberin Devamı

Suriye rejimiyle ilişkisi olan birey ve şirketlere yönelik yaptırım uygulanmasını ön gören yasa tasarısı ABD Meclisinden geçti. Başkanın onaylaması durumunda ise yasaya dönüşecek.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinden Demokrat Partili New York Temsilcisi Eliot Engel tarafından sunulan öneri, Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.
Eliot, Beşşar Esad rejimini hedef alan yasa tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğer Suriye halkının kanının eline bulaştığı Esad’la ticaret yaparsanız bu yasanın ön gördüğü yaptırımlar size uygulanır" ifadesini kullandı.

PAZARLIĞA TEŞVİK

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Ed Royce ise yasanın Esad rejimine yönelik ekonomik bir baskı uygulamayı hedeflediğini söyledi.  Royce, "Bu yasa ekonomik bir baskı sağlayarak tarafları pazarlık yapmaya teşvik ediyor. Suriye halkının kendi geleceğini belirleyebilecekleri bir yol bulmayı amaçlıyor.” dedi.

Haberin Devamı

Yasa tasarısının Başkan Donald Trump tarafından da onaylanması durumunda 2021 yılına kadar Esad rejimiyle ticaret yapan birey ve şirketelere yaptırım uygulanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!