ABD'den Esad'a cevap: Kandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

ABDden Esada cevap: Kandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 22:23

Almanya'nın Münih kentinde yapılan Suriye toplantısından "şiddetin durdurulması" kararı çıkmasının ardından Esad başkent Şam'da AFP'ye konuşmuştu. Esad, ülkesinin tamamını geri alacağına yemin ederken, bölgesel aktörlerin dahil olması sebebiyle bunun zaman alacağını ve ağır bir bedeli olacağını söyledi. Esad'ın bu açıklamalarına ABD'den yanıt gecikmedi.

Haberin Devamı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, "Esad kandırılıyor" dedi. 

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Esad’ın verdiği demeç ile ilgili soruya verdiği yanıtta, "Esad, Suriye’de sorunun askeri yolla çözüleceğini düşünüyorsa, kandırılıyor". Suriye rejimi savaşmayı sürdürürse, daha çok kan akar, daha çok sıkıntı ortaya çıkar. Karşı tarafların daha da sert pozisyonlar almasına yol açar" dedi. ABD ve koalisyon güçlerini Suriye’de yaşanan krizi açmak için çabaladığını belirten Toner, Uluslararası Suriye Destek Grubu’nun, rehberliğinde laik, bütün ve barış içinde olan bir Suriye için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.

ESAD KONUŞTU: ÜLKENİN TAMAMINI GERİ ALACAĞIM

Fransız haber ajansına verdiği söyleşide Beşar Esad Suriye’nin tümünü geri almaya kararlı olduğunu söyledi. Türkiye ve Suudi Arabistan’ın müdahale ihtimali olduğunu savunan Esad, bu durumda ordusunun karşı koyacağını ifade etti.

Haberin Devamı

ABDden Esada cevap: Kandırılıyor

Esad'ın sözlerinden satıbaşları şöyle: 

'ZAMAN ALACAK': Esad, tüm ülkeyi geri almaya kararlı olduğunu, ordusunun bunu tereddütsüz deneyeceğini ancak bölgesel aktörlerin dahil olması sebebiyle bunun zaman alacağını ve ağır bir bedeli olacağını söyledi. Şam’da Fransız AFP ajansına konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Esad, Suriye barış görüşmelerinin de “terörle mücadele sürerken” devam etmesini istedi.

‘İKMALİ KESMEK İÇİN’: Halep’teki operasyonların muhaliflerin Türkiye rotasını kesmeyi hedeflediğini söyleyen Esad, “Ana çatışma Halep ile Türkiye arasındaki yolu kesmekle ilgili. Çünkü Türkiye, teröristler için ana tedarik hattı” iddiasında bulundu. Suudi Arabistan ve Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini gözardı etmediğini, ancak bunun gerçekleşmesi halinde ordusunun kesinlikle buna karşı koyacağını kaydetti.

AVRUPA’YI SUÇLADI: Avrupa’nın Suriyelilerin ülkelerini terk etmesinin temel sebebi olduğunu söyleyen Esad, Avrupa’nın “teröristlere koruma sağlamaya son vermesi” gerektiğini ve insanların geri dönmesi için şartlar hazırlaması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ABDden Esada cevap: Kandırılıyor

‘İKTİDARDAN İNDİRECEĞİZ’: Öte yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, hedefin Suriye’de Esad’ı iktidardan indirmek olduğunu söyledi. Almanya’da düzenlenen 52’nci Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşan Cubeyr, bu hedefe ulaşacaklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!