ABD'de Türkiye'yi temsil edecekler

Güncelleme Tarihi:

ABDde Türkiyeyi temsil edecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 12:28

ABD'de Türkiye'yi temsil edecekler

Haberin Devamı

ÖZEL İzmir SEV İlköğretim Kurumları; dokuz takımının katıldığı Destination Imagination Turnuvası'nda, 4. sınıflarda birincilik, 7. sınıflarda ikincilik kazanarak, Amerika'da yapılacak olan finalde Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.
Özel İzmir SEV İlkokulu 4. sınıflar takımı, Toplum Hizmeti kategorisinde atık yağların lavabolara dökülmemesi ve doğaya katkıda bulunmasıyla ilgili bir proje hazırladı. İzmir SEV öğrencileri, atık yağların hem bizlere hem de deniz canlılarına olan zararını aktardıkları sunumla yarışmada birinci oldu. Öğrencilerin, biodizele geri dönüşüm için kampanyası devam ediyor.
AMERİKA YOLCULARI
Aynı yarışmanın Bilimsel Kategorisi'nde, Özel İzmir SEV Ortaokulu 7. Sınıflar “Candy Bugs" Takımı, doğada yer alan bir canlının kamuflaj yöntemlerini sergilemek görevindeki performansıyla ikincilik kazandı. Öğrenciler, bu bölümde, bir kuşun doğadaki kamuflaj yöntemini canlandırarak görevini başarıyla tamamladı.
İzmir SEV öğrencileri, kazandıkları bu başarılarla, Amerika'da yapılacak finalde hem okullarını hem de ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
ÖDÜL ALDILAR
İstanbul Kültür Üniversitesi'nde 19-20 Mart 2016 tarihlerinde gerçekleştirilen Bilim Kahramanları Buluşuyor First Lego League 12. Türkiye Turnuvasında da Özel İzmir SEV Ortaokulu Robotik Takımı 'SEV-N', hazırladıkları 'GOZY' projesiyle ödülle döndü. Robotik Takımı, danışman öğretmen İbrahim Kasapoğlu liderliğinde 'En İyi Sunum Ödülü' ve İzmir Yerel Turnuvası'nda da 'Proje Jürisi Ödülü'nü kazandı.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!